Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους αρχαιολόγους που εργάζονταν σε περιοχή με αμμόλοφους στην κεντρική Καλιφόρνια. Κατά την διάρκεια ανασκαφών ξέθαψαν μια … γύψινη Σφίγγα, που αποτελούσε τμήμα του αιγυπτιακού σκηνικού που στήθηκε πριν 90 χρόνια για την επική ταινία “Οι δέκα εντολές” του αμερικανού σκηνοθέτη Cecil B. DeMille.
H Σφίγγα, βάρους 136 κιλών είναι η δεύτερη που ανακαλύπτεται στην περιοχή των αμμόλοφων Guadalupe – Nipomo.
To σκηνικό της ταινίας του 1923, περιελάμβανε πάνω από 20 Σφίγγες. Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, ο De Mille έδωσε εντολή να θαφτούν στους αμμόλοφους που βρίσκονται 280 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λος Άντζελες.
Με τον τρόπο αυτό όλα τα σκηνικά παρέμειναν άθικτα για δεκαετίες, μέχρι να αρχίσουν οι προσπάθειες ανάκτησής τους. Η Σφίγγα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα αναμένεται να εκτεθεί στο μουσείο των αμμόλοφων το επόμενο καλοκαίρι.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών