Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bloomberg: Ράλι από τα ελληνικά ομόλογα σε επίπεδα προ μνημονίων

Bloomberg: Ράλι από τα ελληνικά ομόλογα σε επίπεδα προ μνημονίων

Τα ελληνικά ομόλογα σημειώνουν ράλι σε επίπεδα προ του προγράμματος διάσωσης, καθώς η χώρα πέτυχε συμφωνία με τους δανειστές της και ολοκλήρωσε την ανταλλαγή ομολόγων την προηγούμενη εβδομάδα, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω του 5%, επίπεδο που είχε να αγγίξει από τον Νοέμβριο του 2009, οπότε άρχισε η κρίση χρέους της χώρας.

Τα ελληνικά ομόλογα σημειώνουν ράλι σε επίπεδα προ του προγράμματος διάσωσης, καθώς η χώρα πέτυχε συμφωνία με τους δανειστές της και ολοκλήρωσε την ανταλλαγή ομολόγων την προηγούμενη εβδομάδα, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω του 5%, επίπεδο που είχε να αγγίξει από τον Νοέμβριο του 2009, όταν άρχισε η κρίση χρέους της χώρας.

Σήμερα είναι πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης 5 νέων ομολόγων της ανταλλαγής, και όλα είχαν καλύτερη επίδοση από τα αντίστοιχα τους της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Μετά τις πρόσφατες ενέργειες για τη βελτίωση της ρευστότητας η ελληνική αγορά ομολόγων σημείωσε ράλι, δήλωσε ο Λεφτ.Φαρμάκης της UBS Group AG, προσθέτοντας ότι η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος είναι πιθανό να ολοκληρωθεί ταχύτερα από τις προηγούμενες. Επίσης αναμένει ότι η καλή πορεία των ομολόγων θα συνεχιστεί.

Η απόδοση του νέου δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε περίπου 15 μονάδες βάσης στο 4,83%, ενώ η απόδοση άλλων ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας υποχώρησαν 1 μονάδα βάσης, σημειώνει το πρακτορείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024