Ο ραδιοσταθμός των ανταρτών Χούτι της Υεμένης μετέδωσε ότι σκοτώθηκε ο πρώην πρόεδρος, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ύστερα από την ανατίναξη του σπιτιού του από τους αντάρτες, στο κέντρο της Σανάα, ωστόσο δεν υπάρχει επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής από κάποια ανεξάρτητη πηγή. Προσοχή: Ακολουθούν σκληρές εικόνες.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του κόμματος του Σάλεχ διέψευσε την είδηση αυτή για τον θάνατο του ηγέτη του και σημείωσε ότι εξακολουθεί να ηγείται των δυνάμεών του στις συγκρούσεις με τους Χούτι στην πρωτεύουσα Σαναά.

Ο πρόεδρος της Υεμένης, Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι, ζήτησε από τα στρατεύματά του να ανακαταλάβουν την πρωτεύουσα Σανάα με τη στήριξή του υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένα πρόσωπο του περιβάλλοντός του.

«Ο πρόεδρος έδωσε διαταγή στον αντιπρόεδρό του, Άλι Μόχσεν αλ Άχμαρ, που βρίσκεται στη Μάριμπ (ανατολικά της Σανάα) να ζητήσει από τα στρατεύματά του να κατευθυνθούν προς την πρωτεύουσα», που ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες Χούτι, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο