Οι εχθροπραξίες και οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν ενταθεί στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, όπου οι δρόμοι έχουν κλείσει και τεθωρακισμένα έχουν αναπτυχθεί σε πολλούς δρόμους, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί άμαχος πληθυσμός και να διακοπεί η διανομή της ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι εχθροπραξίες και οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν ενταθεί στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, όπου οι δρόμοι έχουν κλείσει και τεθωρακισμένα έχουν αναπτυχθεί σε πολλούς δρόμους, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί άμαχος πληθυσμός και να διακοπεί η διανομή της ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικής βοήθειας, μεταξύ άλλων καυσίμων που θα βοηθήσουν στον εφοδιασμό με πόσιμο νερό, προειδοποίησαν την Δευτέρα τα Ηνωμένα Έθνη.

Σφοδρές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει περιμετρικά της διπλωματικής συνοικίας κοντά στο συγκρότημα του ΟΗΕ, την ώρα που οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της Σαναάς έχουν ανασταλεί, σημείωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε μετά την έκκληση που απηύθυνε για παύση των εχθροπραξιών αύριο για ανθρωπιστικούς λόγους.

«Η ολοένα και πιο επιδεινούμενη κατάσταση απειλεί να ωθήσει τις βασικές υπηρεσίες, που μετά βίας λειτουργούν… σε στασιμότητα. Αυτές ακριβώς οι υπηρεσίες έχουν τεθεί ήδη σε σοβαρό κίνδυνο από τους πρόσφατους κραδασμούς που προκάλεσε ο αντίκτυπος του αποκλεισμού» τονίζεται, ενώ προστίθεται ότι οι μάχες έχουν επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, όπως τη Χατζάχ.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr