Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΗΕ: Οι εχθροπραξίες διέκοψαν την ανθρωπιστική βοήθεια

ΟΗΕ: Οι εχθροπραξίες διέκοψαν την ανθρωπιστική βοήθεια

Οι εχθροπραξίες και οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν ενταθεί στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, όπου οι δρόμοι έχουν κλείσει και τεθωρακισμένα έχουν αναπτυχθεί σε πολλούς δρόμους, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί άμαχος πληθυσμός και να διακοπεί η διανομή της ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι εχθροπραξίες και οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν ενταθεί στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, όπου οι δρόμοι έχουν κλείσει και τεθωρακισμένα έχουν αναπτυχθεί σε πολλούς δρόμους, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί άμαχος πληθυσμός και να διακοπεί η διανομή της ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικής βοήθειας, μεταξύ άλλων καυσίμων που θα βοηθήσουν στον εφοδιασμό με πόσιμο νερό, προειδοποίησαν την Δευτέρα τα Ηνωμένα Έθνη.

Σφοδρές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει περιμετρικά της διπλωματικής συνοικίας κοντά στο συγκρότημα του ΟΗΕ, την ώρα που οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της Σαναάς έχουν ανασταλεί, σημείωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε μετά την έκκληση που απηύθυνε για παύση των εχθροπραξιών αύριο για ανθρωπιστικούς λόγους.

«Η ολοένα και πιο επιδεινούμενη κατάσταση απειλεί να ωθήσει τις βασικές υπηρεσίες, που μετά βίας λειτουργούν… σε στασιμότητα. Αυτές ακριβώς οι υπηρεσίες έχουν τεθεί ήδη σε σοβαρό κίνδυνο από τους πρόσφατους κραδασμούς που προκάλεσε ο αντίκτυπος του αποκλεισμού» τονίζεται, ενώ προστίθεται ότι οι μάχες έχουν επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, όπως τη Χατζάχ.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024