Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Οι συναντήσεις Ερντογάν σε Αθήνα και Κομοτηνή

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που σε κάποιο βαθμό θα θυμίζουν αυτά της επίσκεψης Ομπάμα, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 7-8 Δεκεμβρίου η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που σε κάποιο βαθμό θα θυμίζουν αυτά της επίσκεψης Ομπάμα, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 7-8 Δεκεμβρίου η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, η πρώτη για Τούρκο πρόεδρο μετά από 65 χρόνια.

Ο κ. Ερντογάν αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης, συνοδεία του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου και αρκετών ακόμα στελεχών, τους οποίους θα τους περιμένουν δέκα θωρακισμένα αυτοκίνητα προκειμένου να τους μεταφέρουν στο κέντρο της Αθήνας.

Φτάνοντας στο Σύνταγμα, ο τούρκος πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τον υποδεχθεί με επίσημες τιμές ο Έλληνας ομόλογός του Προκόπης Παυλόπουλος. Στη συνέχεια, οι δύο πρόεδροι θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Αργότερα, περίπου στη 1 το μεσημέρι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπου θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπειεις. Με το πέρας των συνομιλιών, οι κ. Τσίπρας και Ερντογάν αναμένεται να προχωρήσουν σε δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας για τον τούρκο πρόεδρο ολοκληρώνεται με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην Κομοτηνή την Παρασκευή

Ο τούρκος πρόεδρος την Παρασκευή θα βρεθεί στην Κομοτηνή, όπου θα έχει επαφές στο τουρκικό προξενείο της πόλης.

Νωρίτερα, καθώς η Παρασκευή είναι μέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους, ο κ. Ερντογάν και η συνοδεία του θα βρεθούν στο τζαμί «Κιρ Μάχαλλε» προκειμένου να λάβουν μέρος στην προσευχή.

in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024