Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H γνώση Προγραμματισμού είνα το όπλο κατά της ανεργίας των νέων

H γνώση Προγραμματισμού είνα το όπλο κατά της ανεργίας των νέων

Η PEOPLECERT φέρνει στην Ελλάδα, το ECDL Computing διεθνώς το πλέον αναγνωρισμένο πιστοποιητικό για τις πληροφορικές δεξιότητες των νέων

Τα επόμενα χρόνια, ενδεχομένως πάνω από το 50% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού παγκοσμίως θα απασχολείται σε υπηρεσίες με άμεση ή έμμεση σχέση με την Πληροφορική. Ο Προγραμματισμός (coding) ως αντικείμενο σπουδών και ως επάγγελμα, όπως και οτιδήποτε περιστρέφεται γύρω από την ψηφιακή τεχνολογία θα είναι στην πρώτη γραμμή ζήτησης, καθώς θα δημιουργηθούν πάνω από 2 εκ. νέες θέσεις εργασίας, τη στιγμή όμως που 7.1 εκ. θέσεις παγκοσμίως θα χαθούν για επαγγέλματα που είτε θα έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους είτε θα έχουν υπερκεραστεί από την υπερσύγχρονη τεχνολογία (ρομπότ).

Η PeopleCert, κορυφαίος οργανισμός πιστοποίησης προσώπων, παγκοσμίου εμβέλειας, γνωρίζοντας τη νέα αυτή πραγματικότητα φέρνει στην Ελλάδα μια νέα, δυναμική πιστοποίηση, το ECDL Computing του ECDL Foundation.

Απευθύνεται σε νέους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μυηθούν στο πλέον περιζήτητο coding και να αποκτήσουν έναντι των συνυποψηφίων τους ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πλέον ότι «ο Προγραμματισμός δεν καλύπτει μόνο τις ανάγκες των νέων ανθρώπων που ούτως ή άλλως θα χρειαστεί να γνωρίζουν κώδικα, ανεξαρτήτως της θέσεως εργασίας την οποία θα διεκδικήσουν, αλλά παράλληλα συμβάλλει στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης, όξυνσης της λογικής και ικανότητα επίλυσης προβλημάτων» τονίζει ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS) και Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος της PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης και αναφέρει: « Η PeopleCert, μία εταιρεία που θέτει την τεχνολογία στο επίκεντρο των εργασιών της, πιστεύει ακράδαντα ότι η γνώση Προγραμματισμού, είναι η λύση για την ανεργία των νέων ιδίως στη χώρα μας»

Οι ψηφιακές δεξιότητες που εξασφαλίζει το διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ECDL Computing επιτρέπει στους νέους να χειρίζονται τις ψηφιακές τεχνολογίες με κριτικό και δημιουργικό τρόπο, ακόμα και να καινοτομούν μέσω αυτών.

Η νέα ενότητα έχει σχεδιαστεί με τα υψηλότατα πρότυπα για τα οποία είναι γνωστό το ECDL και με τη συμβολή ειδικών απ’ όλο τον κόσμο, διασφαλίζοντας ότι στους υποψηφίους ότι οι δεξιότητές τους πιστοποιούνται με βάση διεθνή πρότυπα για γνώσεις επίκαιρες και ουσιώδεις.

To ECDL Computing είναι η πιο πρόσφατη ενότητα της κατηγορίας Standard του ECDL Profile.Η κατηγορία Standard περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις ενότητες IT Security, Digital Marketing, και Online Collaboration.

Ο Damien O’Sullivan, Διευθύνων Σύμβουλος του ECDL Foundation, δήλωσε σχετικά: «Πιστεύουμε ότι όλοι οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν τα βασικά της πληροφορικής. Οι μαθητές χρειάζονται την ευκαιρία να χτίσουν και να πιστοποιήσουν δυνατές γνώσεις προγραμματισμού, οι οποίες θα τους οπλίσουν με τις δεξιότητες που χρειάζονται για να εκμεταλλευτούν τις ψηφιακές τεχνολογίες. Η νέα ενότητα ECDL Computing επιτρέπει στους νέους και να αποκτήσουν αυτές ακριβώς τις δεξιότητες αλλά και να τις επικυρώσουν με ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό.»

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024