Φωνάζοντας το σύνθημα «πληρώστε τους φόρους», ακτιβιστές εισέβαλαν σε αρκετά καταστήματα της Apple στη Γαλλία, ζητώντας από την εταιρεία να πληρώσει πρόστιμο 13 δις. ευρώ που την επέβαλε η Κομισιόν.

Φωνάζοντας το σύνθημα «πληρώστε τους φόρους», ακτιβιστές εισέβαλαν σε
αρκετά καταστήματα της Apple στη Γαλλία, ζητώντας από την εταιρεία να
πληρώσει πρόστιμο 13 δις. ευρώ που την επέβαλε η Κομισιόν.

Πιο συγκεκριμένα, ακτιβιστές του οργανισμού Attac οι οποίοι μάχονται υπέρ της κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, εισέβαλαν σε ένα κατάστημα στο κέντρο του Παρισιού . Οι ακτιβιστές έφυγαν μετά από τρεις ώρες ενώ σε αυτό το διάστημα, το προσωπικό του καταστήματος αναγκάστηκε να διώξει τους πελάτες του. Αντίστοιχες ενέργειες πραγματοποιήθηκε και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

Θα σταματήσουμε όταν η Apple πληρώσει αυτά που χρωστάει», έγραφε το τεράστιο πανό που ξετύλιξαν οι ακτιβιστές. Εκπρόσωπος του οργανισμού δήλωσε ότι ανάλογες κινήσεις θα συνεχιστούν μέχρι ο κολοσσός της τεχνολογίας να αποσύρει την έφεση που έχει ασκήσει για την απόφαση της Επιτροπής.
Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2016 η Κομισιόν αποφάνθηκε ότι η Ιρλανδία χορηγούσε στην Apple αδικαιολόγητα τα τελευταία χρόνια φορολογικά πλεονεκτήματα, ύψους 13 δισ. ευρώ

in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr