Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές επανακατέλαβαν το κτίριο της Καλλιδρομίου
Σε επανακατάληψη του κτιρίου της οδού Καλλιδρομίου 74 στα Εξάρχεια προχώρησε το Σάββατο η ομάδα των αντιεξουσιαστών που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη σύλληψή τους την προηγούμενη Κυριακή.
Σε επανακατάληψη του κτιρίου της οδού Καλλιδρομίου 74 στα Εξάρχεια προχώρησε το Σάββατο η ομάδα των αντιεξουσιαστών που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη σύλληψή τους την προηγούμενη Κυριακή.
- Επιχείρηση για εκκένωση κατάληψης στα Εξάρχεια
Χρησιμοποιώντας ως κάλυψη τον πολύ κόσμο που κυκλοφορούσε στο συγκεκριμένο δρόμο λόγω της λαϊκής αγοράς, η ομάδα των αντιεξουσιαστών μπήκε στο κτίριο και το επανακατέλαβε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που είχαν συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα και τα οποία βαρύνονταν με κατηγορίες για κακούργημα, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους μολότοφ.
- Εξάρχεια: Ύποπτος για τρομοκρατία μεταξύ των συλληφθέντων
Στην επιχείρηση που διενεργήθηκε, την περασμένη Κυριακή, στην κατάληψη ΓΚΑΡΕ συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, από άνδρες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης.
Στη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας, εκτός από τις προσαγωγές, πραγματοποιήθηκε και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και τον εντοπισμό στοιχείων που ίσως συνδέουν τα άτομα που ήταν στην συγκεκριμένη κατάληψη με άλλες ενέργειες, όπως την κατάληψη του Πολυτεχνείου λίγα 24ωρα πριν από την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.
Το εγκαταλελειμμένο κτίριο τελούσε υπό κατάληψη από τις 20 Οκτωβρίου 2016 από την Αναρχική Συλλογικότητα για τη Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση (ΑΣΜΠΑ) με σκοπό τη δημιουργία ενός κόμβου διεθνιστικής αλληλεγγύης και δικτύωσης.
in.gr
- Η Amazon εξαγοράζει την Globalstar για να ανταγωνιστεί το Starlink
- EE: «Καμπανάκι» για κράτος δικαίου, ελευθερία Τύπου και ανεξαρτησία δικαιοσύνης – Η έκθεση στη LIBE
- Βρέθηκε ο 6χρονος που είχε εξαφανιστεί από τη Βουλιαγμένη μετά από αρπαγή από τον πατέρα του
- ΠΑΟΚ: Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του συλλόγου
- H ληστεία που έκανε διάσημη τη «Μόνα Λίζα» γίνεται μιούζικαλ
- Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και το οδήγησε 200 χιλιόμετρα φτάνοντας στη Σουηδία
- Τσιτσιπάς: «Να χτίσω ένα νικηφόρο σερί και να επιστρέψω εκεί που ανήκω»
- Ο Βιθέντε Ιμπόρα έκανε το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442