Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα πληρώνουν ακριβά τις χειρονομίες οι οδηγοί

Θα πληρώνουν ακριβά τις χειρονομίες οι οδηγοί

Πέρα από την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων και την επιβολή προστίμων ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη, ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας θα προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα και για τις χειρονομίες των οδηγών.

Μεγάλες είναι οι αλλαγές που προωθεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τόσο σχετικά με την επιβολή προστίμων όσο και με τη διαδικασία έκδοσης των αδειών οδήγησης, και τις οποίες παρουσίασε στα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Στόχος του υπουργού για το δεύτερο είναι να αποκοπεί η σχέση εξεταστή με τον εξεταζόμενο, προκειμένου να μην υπάρχουν περιπτώσεις αλλοίωσης του αποτελέσματος της εξέτασης.

Όσον αφορά στην επιβολή προστίμων, οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση έχουν να κάνουν με τον τρόπο υπολογισμού της χρηματικής ποινής στον παραβάτη, με τον τρόπο εξόφλησής της, αλλά και με το ίδιο το «είδος» της παράβασης.

Συγκεκριμένα, καταργείται η υφιστάμενη ρύθμιση για έκπτωση 50% όταν πληρώνονται οι κλήσεις της Τροχαίας εντός 10ημέρου, ενώ τα πρόστιμα θα κλιμακώνονται ανάλογα με το εισόδημα.

Πρόστιμα για χειρονομίες

Το… καινοτόμο στην μεταρρύθμιση του ΚΟΚ είναι η αυστηροποίηση των παραβάσεων αντικοινωνικής συμπεριφοράς, όπως για παράδειγμα η στάθμευση σε διάβαση αναπήρων, οι χειρονομίες, η χρήση κινητού τηλεφώνου χωρίς ακουστικά ή ανοιχτή ακρόαση και η ρίψη τσιγάρου από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Επίσης, ο κ. Σπίρτζης είχε αναφέρει πως οι παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς θα αντιμετωπίζονται και με διοικητικές κυρώσεις, όπως είναι η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος.

Ωστόσο, μετά τις δύο αφαιρέσεις της άδειας και του διπλώματος, που θα διαρκεί έναν με δύο μήνες, ο οδηγός θα πρέπει να ξαναδίνει εξετάσεις.

in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024