Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αξιολόγηση: Στην τελική ευθεία για την τεχνική συμφωνία

Αξιολόγηση: Στην τελική ευθεία για την τεχνική συμφωνία

Τις τελευταίες «πινελιές» στο κείμενο της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement- SLA) βάζουν σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Τις τελευταίες «πινελιές» στο κείμενο της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement- SLA) βάζουν σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, τα θέματα που μένουν ανοικτά είναι ελάχιστα και δεν διαφαίνεται κάποιο εμπόδιο που θα μπορούσε να καθυστερήσει τη συμφωνία.

Στις συναντήσεις θα διευκρινιστούν ζητήματα σχετικά με το θέμα των κοινωνικών επιδομάτων, καθώς και το αίτημα της κυβέρνησης να αναβληθεί η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ σε 32 νησιά του Αιγαίου. Υπενθυμίζεται πως στις περιοχές αυτές ανεστάλη η κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ για το 2017, αλλά θα ισχύσει από το 2018.

Στα νησιά στα οποία κανονικά οι συντελεστές ΦΠΑ θα αυξηθούν από τα επίπεδα του 5%, 9% και 17% στο 6%, 13% και 24% με το νέο έτος, περιλαμβάνονται και οι ιδιαίτερα επιβαρυμένες από το μεταναστευτικό Λέσβος και Κως.

Για τις αλλαγές των κοινωνικών επιδομάτων έχουν διασφαλιστεί 320 εκατ. ευρώ μέσω της επισκόπησης των δαπανών (spending review) του Δημοσίου, εκ των οποίων τα 160 εκατ. ευρώ θα προστεθούν στον προϋπολογισμό για την αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων (κατά κύριο λόγο του πρώτου και δεύτερου παιδιού), ώστε από 650 εκατ. ευρώ φέτος να διατεθούν το 2018 συνολικά 810 εκατ. ευρώ. Απομένει να συμφωνηθεί σήμερα το ύψος του επιδόματος που θα λαμβάνει το πρώτο παιδί, ώστε να ακολουθήσει η κλιμάκωση, καθώς στη νέα «αρχιτεκτονική» προβλέπεται ένα επίδομα για όλους, το οποίο θα διαμορφώνεται με βάση τον αριθμό των τέκνων και εισοδηματικά κριτήρια.

Από τη στιγμή που συμφωνηθεί το κείμενο της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο θα κοινοποιηθεί στο EuroWorking Group, το οποίο θα προετοιμαστεί αναλόγως για να ενημερώσει το Eurogroup που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα.

in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024