
Πανό με συνθήματα φοιτητών κατά Γαβρόγλου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
«Ανεπιθύμητος ο υπουργός και οι πολιτικές. Κάτω ο νόμος Γαβρόγλου και η κυβέρνηση. Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για μόνιμη αξιοπρεπή εργασία. Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και παροχές για όλους» αναγραφόταν σε πανό που κρατούσαν φοιτητές στην εκδήλωση της Φιλοσοφικής σχολή Αθηνών για τα 180 χρόνια λειτουργίας της. Οι Πρυτανικές και Κοσμητορικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδίκασαν, με ανακοίνωσή, κάθε προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού.
«Ανεπιθύμητος ο υπουργός και οι πολιτικές. Κάτω ο νόμος Γαβρόγλου και η κυβέρνηση. Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για μόνιμη αξιοπρεπή εργασία. Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και παροχές για όλους» αναγραφόταν σε πανό που κρατούσαν φοιτητές στην εκδήλωση της Φιλοσοφικής σχολή Αθηνών για τα 180 χρόνια λειτουργίας της.
Στο κτίριο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι φοιτητές ζήτησαν δωρεάν εκπαίδευση για όλους, ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση έχει ως αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί ο Κώστας Γαβρόγλου για να εκφωνήσει την ομιλία του.
Πυρά και ενάντια του βουλευτή της ΝΔ και ακαδημαϊκού Γιώργου Φορτσάκη, που βρισκόταν στην αίθουσα και έχει διατελέσει και πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, εξαπέλυσαν οι φοιτητές.
Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών
Απο το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοινώθηκε ότι με αφορμή «γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες και σήμερα ως προς προσκεκλημένους της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ζωής του τόπου, κατά τη διάρκεια Συνεδρίων που διοργανώθηκαν από τις Κοσμητείες της Φιλοσοφικής Σχολής και της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξή μας σε κάθε δημοκρατική διαδικασία μέσα στα Πανεπιστήμια, όπου όλοι συμμετέχουν με ισονομία, ισότητα και σεβασμό στον Αλλο, συνάδελφο καθηγητή, φοιτητή, εργαζόμενο ή προσκεκλημένο του Πανεπιστημίου μας.
»Οι Πρυτανικές και Κοσμητορικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα κάθε προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται και οπουδήποτε κι αν κατευθύνεται».
in.gr
- Δρομολογείται νέος πολυχώρος αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Πάτμο
- Στην επιτροπή εξοπλιστικών της Βουλής η σύμβαση ΥΠΕΘΑ με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και η διαδικασία πρόσκτησης δύο φρεγατών
- Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 κυριάρχησε στις σκοτεινές αίθουσες με 233 εκατ. δολάρια
- Γιατί στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι δυσαρεστημένοι με τον Εμπαπέ…
- Η γη της ελιάς: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Στην ΚΟ θα τα πουν όλα οι βουλευτές της ΝΔ – Με ποιον βουλευτή των «5» συναντήθηκε ο Μητσοτάκης

