Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Tesla «πλήττει» τις πωλήσεις της Porsche στις ΗΠΑ

Η Tesla «πλήττει» τις πωλήσεις της Porsche στις ΗΠΑ

Ο επικεφαλής της Porsche για τις ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι η γερμανική φίρμα χάνει πωλήσεις από την Tesla.

Τα μοντέλα της Tesla αποτελούν σίγουρα ξεχωριστή κατηγορία και η αλήθεια είναι ότι με δεδομένη την ηλεκτροκίνητη ιδιαιτερότητά τους, δύσκολα θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κανείς ως ευθέως ανταγωνιστικά των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών –τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, η αυξανόμενη δημοτικότητα της Tesla, και οι αντιστοίχως αυξανόμενες πωλήσεις της, δεν μπορούν παρά να «αφαιρούν» πωλήσεις από τις πιο παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων και η Porsche όπως παραδέχτηκε ο επικεφαλής των δραστηριοτήτων της φίρμας για τις ΗΠΑ, Klaus Zellmer.

«Τρέφουμε ιδιαίτερο σεβασμό για την Tesla και ναι είμαι βέβαιος ότι είναι πολλοί οι πελάτες της Porsche οι οποίοι, σε επίπεδο συνδεσιμότητας, ψηφιακού εξοπλισμού και φυσικά σε επίπεδο ηλεκτροκίνησης δεν βρήκαν το αυτοκίνητο που επιθυμούσαν στην Porsche κατ΄επέκταση το αναζήτησαν αλλού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο της έκθεσης του Los Angeles.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, όπως επεσήμανε, αυτή η τάση δεν αναμένεται να διατηρηθεί και πολύ, εν όψει και των ηλεκτροκίνητων σχεδίων της Porsche τα οποία θα ξεκινήσουν από την Mission E και το 2020 και όπως όλα δείχνουν, βάσει των «ηλεκτρικών» εξαγγελιών και επενδύσεων του ομίλου VW, θα έχουν ηχηρή συνέχεια με τα ηλεκτρικά οχήματα να πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά με ορίζοντα το 2025.

«Τα καλά νέα ωστόσο είναι ότι πλέον εξελίσσουμε κάτι το οποίο ίσως βοηθήσει να τους ξανακερδίσουμε πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Porsche.

Aυτό που μένει να αποδειχθεί, είναι το κατά πόσο, στον άτυπος πόλεμος που έχει κηρυχθεί μεταξύ των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών και της Tesla στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, το οικονομικό μέγεθος των πρώτων θα καταφέρει να μετριάσει τη δυναμική και το προβάδισμα της εταιρείας του Elon Musk.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024