Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Τζανακόπουλος: Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει την πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών, η οποία δεν πρέπει να καταλήξει στα χέρια των τραπεζών.

Τη θέληση της κυβέρνησης να προστατεύσει τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών, συνεχίζοντας τους πλειστηριασμούς για τα ακριβά ακίνητα και τις βίλες εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΪ, «δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας», συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους και τη διαδικασία των πλειστηριασμών και ταυτόχρονα να μην οξύνει τις εντάσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως είναι διαφορετικό να εκπλειστηριάζονται βίλες αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ και διαφορετικό η πρώτη κατοικία μιας λαϊκής οικογένειας και πρόσθεσε πως πρόκειται για πλειστηριασμούς με υψηλότατα ποσά χρέους, και υψηλότατες αξίες των ακινήτων. «Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι πολίτες που διαμαρτύρονται» κατέληξε.

Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε ωστόσο αναφορά και στα χθεσινά επεισόδια στο Ειρηνοδικείο, τονίζοντας πως «θα πρέπει να ελεγχθεί αν η Αστυνομία ξεπέρασε τον ρόλο της».

Παράλληλα, σημείωσε πως έπειτα από τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δίνει τη δυνατότητα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ρυθμίσουν τα χρέη τους, προστατεύοντας την πρώτη κατοικία όσο διαρκεί η ρύθμιση.

Λήξασα η συζήτηση για τα βλήματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και τα τελευταία γεγονότα στη Βουλή, με τη συζήτηση για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, η οποία σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση. «Η σκανδαλολογική τοξική συζήτηση που προκάλεσε η ΝΔ με ευθύνη και του αρχηγού της, καθοδηγούμενη από συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα, θεωρείται για εμάς λήξασα», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Όπως πρόσθεσε, εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον, ενώ και η κυβέρνηση περιμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Κοινωνικό μέρισμα και έκτακτο βοήθημα πλημμυροπαθών

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στις παροχές της κυβέρνησης προς τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις καιρικές συνθήκες, τονίζοντας πως από αύριο (Παρασκευή) ξεκινά η καταβολή του επιδόματος των 5.000 ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων, ενώ το επίδομα των 8.000 ευρώ στις επιχειρήσεις θα δοθεί αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών.

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως στις 15 Δεκεμβρίου θα κατατεθεί το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους.

Τέλος, όσον αφορά στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους εκπροσώπους των θεσμών, σημείωσε πως θα κλείσει χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα για το 2018.

«Όλα όσα προβλέπονται στη διαδικασία της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης θα γίνουν έως τον Αύγουστο του 2018. Υπάρχει πιθανότητα να καταλήξουμε σε τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση τον Ιανουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της 3ης αξιολόγησης», εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε πως «μετά την έξοδο από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018, θα υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα πεδία ελευθερίας από όσα υπάρχουν σήμερα».

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024