Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περιπολικό ανοικτής θαλάσσης παρέλαβε η Κύπρος από το Ισραήλ

Περιπολικό ανοικτής θαλάσσης παρέλαβε η Κύπρος από το Ισραήλ

Παραδόθηκε από το Ισραήλ στην Εθνική Φρουρά στο Ισραήλ το νέο πολεμικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης που αποκτά η Κύπρος και το οποίο αναμένεται να αξιοποιηθεί σύντομα για επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Παραδόθηκε από το Ισραήλ στην Εθνική Φρουρά στο Ισραήλ το νέο πολεμικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης που αποκτά η Κύπρος και το οποίο αναμένεται να αξιοποιηθεί σύντομα για επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, στο πλοίο εκπαιδεύονται Κύπριοι αξιωματικοί και άνδρες της Εθνικής Φρουράς και η εκπαίδευση ολοκληρώνεται σε περίπου ένα μήνα, οπόταν θα αποπλεύσει με προορισμό την Κύπρο. Στο Ισραήλ βρίσκονται 25 μέλη του πληρώματος, όπου αρχικά υπολογίστηκε ότι θα παρέμεναν για περίπου 25 μέρες.

Το πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (P61) το οποίο έχει τη δυνατότητα να φέρει μεγάλη γκάμα οπλικών συστημάτων περιλαμβανομένων κατευθυνόμενων πυραύλων, διαθέτει και υπερσύγχρονα συστήματα επιτήρησης και επισήμανσης θαλάσσιων, επίγειων και εναέριων στόχων.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το πλοίο είναι εξοπλισμένο με πολλαπλά εξελιγμένα συστήματα, μεταξύ των οποίων δύο πολυβόλα Rafael Typhoon, προηγμένο ραντάρ και συστήματα πλοήγησης, συστήματα επικοινωνιών, που περιλαμβάνουν δορυφορικές

Ο σχεδιασμός του πλοίου είναι τέτοιος, ώστε να μπορεί να λάβει μέρος σε περιπολίες ανοικτής θαλάσσης, καθώς και επιχειρήσεις που στοχεύουν να αποτρέψουν τη θαλάσσια τρομοκρατία/πειρατεία, την πάταξη του λαθρεμπορίου και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Εξάλλου, έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει υποστηρικτικά προς επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων, προστασία υπεράκτιων εγκαταστάσεων, αλλά και σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, καθώς και σε προσπάθειες απορρύπανσης.

Το πλοίο χαρακτηρίζεται από την κατασκευάστρια εταιρεία ως περιπολικό. Έχει εκτόπισμα 430 τόνων, είναι συνολικού μήκους 62 μέτρων (203 πόδια) και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων, με μέγιστο αριθμό πληρώματος τα 30 μέλη.

Στην τελετή παράδοσης παραλαβής παρών ήταν ο υπουργόες Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Η Διοίκηση Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς υλοποιεί τα τελευταία χρόνια πρόγραμμα αναβάθμισής της με την απόκτηση μεγαλύτερων ναυτικών μονάδων. Ήδη τον περασμένο Φεβρουάριο εντάχθηκε στο δυναμικό της το «Αλάσια», ένα πλοίο γενικής υποστήριξης, το οποίο παραχωρήθηκε στην Κύπρο από τον σουλτάνο του Ομάν.

Το εν εξελίξει πρόγραμμα προβλέπει την ναυπήγηση δύο ακόμη πλοίων ανοικτής θαλάσσης.

in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024