Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Παραδόθηκε ο συνεργάτης του «ψηλού» και του «κοντού» [Βίντεο]

Ένας 38χρονος, που αναζητείτο από την αστυνομία για συμμετοχή σε συμμορία η οποία πραγματοποιούσε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα της Αττικής, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αφού υποστήριξε ότι είναι αθώος, παραδόθηκε.

Ένας 38χρονος, που αναζητείτο από την αστυνομία για συμμετοχή σε συμμορία η οποία πραγματοποιούσε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα της Αττικής, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αφού υποστήριξε ότι είναι αθώος, παραδόθηκε.

Πρόκειται για τον Ανδρέα Τουρνά, τα στοιχεία του οποίου, όπως και των άλλων δύο μελών της σπείρας, που έχουν συλληφθεί, δόθηκαν προχθές στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

«Δεν είμαι ληστής. Είμαι αθώος» ισχυρίστηκε ο 38χρονος, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς που έσπευσαν στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθησαν οι βασικοί δράστες που πραγματοποίησαν δεκάδες ένοπλες ληστείες, με λεία που ξεπερνά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αξιωματικών της ΕΛΑΣ, τις 35.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι βασικοί δράστες των ληστειών ήταν δύο, οι οποίοι είχαν γίνει γνωστοί ως ο «ψηλός» και ο «κοντός», λόγω της σωματικής τους διάπλασης (ύψος 1,80 και 1,65) και εντοπίστηκαν μετά από αξιοποίηση πολλών βίντεο που τους είχαν καταγράψει, καθώς και στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.


Μετά από συντονισμένη επιχείρηση που έγινε στο Καματερό και στο Ίλιο, συνελήφθησαν ένας 32χρονος Βούλγαρος και ένας 29χρονος Έλληνας.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν 31 ένοπλες ληστείες και συγκεκριμένα: 11 σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, 10 σε καταστήματα σούπερ-μάρκετ και οκτώ σε καφετέριες και ταχυφαγεία, καθώς και μία ληστεία σε πλανόδιο πωλητή τυχερών δελτίων «ΞΥΣΤΟ» και κλοπή από άλλον πλανόδιο πωλητή ανάλογων δελτίων.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες και των τριών κατηγορουμένων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Ένα πιστόλι ρέπλικα και φυσίγγιο κρότου (αβολίδωτο), κουκούλες και ρούχα που φορούσαν στις ληστείες, μικροποσότητες ναρκωτικών, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία μοτοσικλέτα.

in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024