
Πώς θα κινηθούν οι μετοχές το 2018
Διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και διαχειριστές κεφαλαίων προβλέπουν κέρδη 10% για τις μετοχές παγκοσμίως το 2018.
Διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και διαχειριστές κεφαλαίων προβλέπουν κέρδη 10% για τις μετοχές παγκοσμίως το 2018.
Η Credit Suisse προβλέπει συνολική απόδοση 9% για το 2018 με τα κέρδη όμως να σημειώνονται κυρίως το πρώτο εξάμηνο, ενώ και η Deutsche Bank εκτίμησε πως αν και οι συμμετέχοντες στην αγορά θα μπορούσαν να απαιτήσουν υψηλότερο risk premium λόγω του ήδη μακροχρόνιου ανοδικού κύκλου, εν τούτοις οι προοπτικές είναι καλές καθώς η παγκόσμια ανάπτυξη είναι ισχυρή, ενώ ο ρυθμός αύξησης των εταιρικών κερδών, που προβλέπεται στο 10% κατά μέσον όρο παγκοσμίως, αναμένεται να αποτυπωθεί και στην άνοδο των τιμών των μετοχών.
Η ανοδική πορεία των μετοχικών αγορών, απόρροια της ευνοϊκής μακροοικονομικής συγκυρίας αλλά και της διψήφιας εταιρικής κερδοφορίας σε παγκόσμια κλίμακα, θα συνεχιστεί και το 2018, εκτίμησε η NN Investment Partners. Οι μετοχές μάλιστα, για τις οποίες διατηρεί θετική στάση, εκτιμά πως έχουν τις δυνάμεις να αναδειχθούν ως η καλύτερη, από πλευράς επιδόσεων, κατηγορία περιουσιακών στοιχείων το 2018.
Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, για το 2018 η NN Investment Partners «βλέπει» 3 μεγάλες προκλήσεις: τις εκλογές στην Ιταλία μέσα στο α’ τρίμηνο, τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ και τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου. Το νέο φορολογικό σχέδιο στις ΗΠΑ ενδέχεται να έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στην ψυχολογία των επενδυτών.
Προς το παρόν, ελάχιστα έχουν προεξοφληθεί στις εκτιμήσεις για την εταιρική κερδοφορία και αν οδεύσει προς την πραγμάτωσή του, θα δώσει ώθηση στις αγορές. Η κυβέρνηση Τραμπ πραγματικά χρειάζεται να επιδείξει κάτι χειροπιαστό στο εκλογικό σώμα, καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2018 είναι καθ’ οδόν.
in.gr
- Νεκρός ο υπουργός Άμυνας του Μάλι σε κύμα επιθέσεων σε όλη τη χώρα
- H συμμορία που αν και στις φυλακές ελέγχει διεθνώς την παρανομία – «Η πιο άρτια μορφή οργανωμένου εγκλήματος»
- Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης εμπνεύστηκε το «Δυο μέρες μόνο» μια νύχτα που «ήταν πίτα» ακούγοντας Γαλάνη
- Τραγωδία στην Αρκαδία: Νεκρός άνδρας μετά από ανατροπή τρακτέρ
- Τα ρεκόρ του ΟΦΗ στον νικηφόρο τελικό Κυπέλλου
- Τράπεζες: Οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι από τις τεχνολογικές εξελίξεις

