Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα κινηθούν οι μετοχές το 2018

Πώς θα κινηθούν οι μετοχές το 2018

Διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και διαχειριστές κεφαλαίων προβλέπουν κέρδη 10% για τις μετοχές παγκοσμίως το 2018.

Διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και διαχειριστές κεφαλαίων προβλέπουν κέρδη 10% για τις μετοχές παγκοσμίως το 2018.

Η Credit Suisse προβλέπει συνολική απόδοση 9% για το 2018 με τα κέρδη όμως να σημειώνονται κυρίως το πρώτο εξάμηνο, ενώ και η Deutsche Bank εκτίμησε πως αν και οι συμμετέχοντες στην αγορά θα μπορούσαν να απαιτήσουν υψηλότερο risk premium λόγω του ήδη μακροχρόνιου ανοδικού κύκλου, εν τούτοις οι προοπτικές είναι καλές καθώς η παγκόσμια ανάπτυξη είναι ισχυρή, ενώ ο ρυθμός αύξησης των εταιρικών κερδών, που προβλέπεται στο 10% κατά μέσον όρο παγκοσμίως, αναμένεται να αποτυπωθεί και στην άνοδο των τιμών των μετοχών.

Η ανοδική πορεία των μετοχικών αγορών, απόρροια της ευνοϊκής μακροοικονομικής συγκυρίας αλλά και της διψήφιας εταιρικής κερδοφορίας σε παγκόσμια κλίμακα, θα συνεχιστεί και το 2018, εκτίμησε η NN Investment Partners. Οι μετοχές μάλιστα, για τις οποίες διατηρεί θετική στάση, εκτιμά πως έχουν τις δυνάμεις να αναδειχθούν ως η καλύτερη, από πλευράς επιδόσεων, κατηγορία περιουσιακών στοιχείων το 2018.

Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, για το 2018 η NN Investment Partners «βλέπει» 3 μεγάλες προκλήσεις: τις εκλογές στην Ιταλία μέσα στο α’ τρίμηνο, τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ και τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου. Το νέο φορολογικό σχέδιο στις ΗΠΑ ενδέχεται να έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στην ψυχολογία των επενδυτών.

Προς το παρόν, ελάχιστα έχουν προεξοφληθεί στις εκτιμήσεις για την εταιρική κερδοφορία και αν οδεύσει προς την πραγμάτωσή του, θα δώσει ώθηση στις αγορές. Η κυβέρνηση Τραμπ πραγματικά χρειάζεται να επιδείξει κάτι χειροπιαστό στο εκλογικό σώμα, καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2018 είναι καθ’ οδόν.

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024