Μπαρνιέ: Ελπίζω σε συμφωνία για το Brexit σύντομα
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, δήλωσε την Τετάρτη πως ελπίζει ότι θα ενημερώσει την ΕΕ εντός των επόμενων ημερών για μια συμφωνία με τη Βρετανία, αναφορικά με τους οικονομικούς όρους της αποχώρησής της από την Ένωση.
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, δήλωσε την Τετάρτη πως ελπίζει ότι θα ενημερώσει την ΕΕ εντός των επόμενων ημερών για μια συμφωνία με τη Βρετανία, αναφορικά με τους οικονομικούς όρους της αποχώρησής της από την Ένωση.
Ο Μισέλ Μπαρνιέ, μιλώντας στο Συνέδριο Ασφαλείας του Βερολίνου, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, παρά τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Βρετανία συμφώνησε να καταβάλει μεγάλο μέρος του ποσού που ζητά η ΕΕ για να διευθετήσει το λογαριασμό του διαζυγίου. Ωστόσο, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
«Εργαζόμαστε πραγματικά πολύ σκληρά για αυτά τα θέματα», δήλωσε ο Μπαρνιέ, προσθέτοντας ότι: «Ελπίζω ότι θα μπορώ θα ενημερώσω ότι… καταφέραμε να διαπραγματευτούμε μια συμφωνία».
Υπενθυμίζεται, ότι ο Μισέλ Μπαρνιέ αναμένεται να συναντηθεί με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στις 4 Δεκεμβρίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Η αναζωογόνηση της Χαλκίδας: Ξεκίνησε η ανάπλαση του πάρκου Ελευθερίας
- Φρεντέρικσεν: «Τα χειρότερα ενδέχεται να είναι ακόμα μπροστά μας», λέει για την Γροιλανδία η πρωθυπουργός
- Δένδιας: Συμμαχία Ελλάδας και Ισραήλ για drones και υποβρύχια – Μήνυμα Κατζ στην Τουρκία για το Αιγαίο
- «Το μόνο που ήθελα ήταν να γίνω ζωγράφος»: Έκθεση φωτίζει τον κόσμο του Ντέιβιντ Λιντς, πέρα από τον κινηματογράφο
- Αναχρονισμού συνέχεια από το περιβάλλον Καρυστιανού: Ο δικηγόρος της θέλει μοναρχία και μοιχεία να τεθούν σε… διαβούλευση
- Ο Τζολάκης και ο Μουζακίτης αποθέωσαν τον Κωστούλα, για το «ψαλιδάκι»
