Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανήρτησε στο Twitter εμπρηστικά αντιισλαμικά βίντεο

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανήρτησε στο Twitter εμπρηστικά αντιισλαμικά βίντεο

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε την Τετάρτη στο Twitter αντιισλαμικά βίντεο που είχαν αρχικά αναρτηθεί από στέλεχος ενός ακροδεξιού βρετανικού κόμματος που είχε καταδικαστεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα για εξύβριση μιας μουσουλμάνας.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε την Τετάρτη στο Twitter αντιισλαμικά βίντεο που είχαν αρχικά αναρτηθεί από στέλεχος ενός ακροδεξιού βρετανικού κόμματος που είχε καταδικαστεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα για εξύβριση μιας μουσουλμάνας.

Η Τζέιντα Φράνσεν, υπαρχηγός της αντιμεταναστευτικής οργάνωσης Britain First (Πρώτα η Βρετανία), ανήρτησε τα βίντεο την Τετάρτη, υποστηρίζοντας ότι δείχνουν μουσουλμάνους να ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου έναν έφηβο, να χτυπούν με ρόπαλα ένα αγόρι με πατερίτσες και να καταστρέφουν ένα χριστιανικό άγαλμα.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι τα βίντεο είναι αληθινά. Η ίδια η Φράνσεν δήλωσε πως προέρχονται από διάφορες πηγές στο Ίντερνετ οι οποίες αναφέρονται στις σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαι κατευχαριστημένη», είπε στο Reuters η Φράνσεν, η οποία διαθέτει 53.000 «ακολούθους» στο Twitter. «Το σημαντικό μήνυμα εδώ είναι ότι γνωστοποιήθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ ο διωγμός και η δίωξη ενός πολιτικού ηγέτη στη Βρετανία επειδή εκφώνησε μια ομιλία που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν αντιισλαμική».

Η Britain First είναι μια περιθωριακή οργάνωση που προσελκύει λίγες εκατοντάδες διαδηλωτές στις διαδηλώσεις που οργανώνει τακτικά ανά τη χώρα.

Στον ιστότοπό της αναφέρει πως αντιτίθεται σε κάθε είδους μαζική μετανάστευση και έχει ένα «αποδεδειγμένο ιστορικό» αντιμετώπισης μαχητικών μουσουλμάνων, όμως οι επικριτές του λένε πως πρόκειται για μια ρατσιστική οργάνωση.

Στην Φράνσεν είχε επιβληθεί πρόστιμο νωρίτερα αυτόν τον μήνα αφού κρίθηκε ένοχη για σοβαρή θρησκευτική παρενόχληση επειδή εξύβρισε μια μουσουμάνα η οποία φορούσε χιτζάμπ.

Την περασμένη εβδομάδα απαγγέλθηκαν σε βάρος της κατηγορίες από την αστυνομία στη Βόρεια Ιρλανδία επειδή χρησιμοποίησε απειλητική, καταχρηστική ή υβριστική γλώσσα σε ομιλία της σε συγκέντρωση στο Μπέλφαστ τον Αύγουστο.

Πολιτικοί του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος κάλεσαν την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να καταδικάσει τον Τραμπ.

«Ελπίζω ότι η κυβέρνησή μας θα καταδικάσει τα ακροδεξιά retweet του Ντόναλντ Τραμπ», έγραψε στο Twitter ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν. «Είναι αποτροπιαστικά, επικίνδυνα και απειλή για την κοινωνία μας».

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής απάντηση από το γραφείο της Μέι. Η Φράνσεν δήλωσε πως τα retweet του Τραμπ δείχνουν την οργή του για τη μεταχείρισή της.

«(Ο Τραμπ) υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου και δεν θα τον αποτρέψει κάποιος μικροπρεπής αριστερός δημοσιογράφος στη Βρετανία που λέει ότι δεν θα πρέπει να κάνει retweet σε κάποιο άτομο», υποστήριξε.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024