Θα ξεπεράσουν τις 32.000 νέες θέσεις εργασίας τα νέα προγράμματα που ετοιμάζει να προκηρύξει ο ΟΑΕΔ τις επόμενες ημέρες. Το in.gr βρέθηκε σε ένα κέντρο εξυπηρέτησης για να καταγράψει την γνώμη των ανέργων.

Θα ξεπεράσουν τις 32.000 νέες θέσεις εργασίας τα νέα προγράμματα που ετοιμάζει να προκηρύξει ο ΟΑΕΔ τις επόμενες ημέρες.

Το ενδιαφέρον απο ανέργους είναι μεγάλο με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να μεγαλώνει όλο και παραπάνω η κίνηση στα γραφεία εξυπηρέτησης του οργανισμού. Εγγεγραμμένοι προσπαθούν να ενημερωθούν για τα νέα προγράμματα ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που δηλώνονται τώρα για πρώτη φορά στα μητρώα με την ελπίδα εύρεσης εργασίας.

Το in.gr βρέθηκε σε ένα κέντρο εξυπηρέτησης του ΟΑΕΔ για να καταγράψει την γνώμη των πολιτών που όπως είπε υπάλληλος «ο κόσμος παραμένει εδώ ακόμα και για 4 και 5 ώρες για να εξυπηρετηθεί. Η ανάγκη του κόσμου για δουλειά τον κάνει να ενημερώνετε για όλα τα νέα προγράμματα και με κάθε ευκαιρία να δηλώνει συμμετοχή ώσπου να βρει μια θέση εργασίας. Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους 50 και 60 χρονών σε αυτή την θέση με πραγματικά λίγες ελπίδες να βρουν κάτι».

Από την άλλη πλευρά πιο αισιόδοξοι δείχνουν οι νέοι που πιστεύουν πως αν το παλέψει κάποιος πολύ θα τα καταφέρει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μαρία Ασλανίδη που στα 31 της χρόνια και μετά από τέσσερα χρόνια ανεργίας κατάφερε να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και μετά την λήξη του, ο εργοδότης της να την κρατήσει.

«Πιστεύω πως αν κάποιος θέλει να βρεί δουλειά, μπορεί να κουραστεί πολύ αλλά θα τα καταφέρει» μας λέει ο Νίκος που είναι άνεργος εδώ και 3 μήνες αλλά συνεχίζει να στέλνει καθημερινά βιογραφικά έχοντας ξεπεράσει τις 300 αιτήσεις, με την βεβαιότητα πως θα καταφέρει άμεσα να εργαστεί κάπου.

Σημαντικό είναι να γνωρίζουν επίσης οι άνεργοι πως δεν έχουν κανένα δικαίωμα να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα αν δεν έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον έξι μήνες εγγεγραμμένης ανεργίας στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Όπως μας λέει υπάλληλος στο γραφείο εξυπηρέτησης «αρκετός κόσμος έρχεται τώρα να γραφτεί πιστεύοντας πως έτσι θα λάβει και το βοήθημα αυτό κάτι που όμως δεν ισχύει».

Ορέστης Καρύπης

in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr