Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Επανεξετάζει» τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία η κυβέρνηση

«Επανεξετάζει» τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία η κυβέρνηση

Τρόπο «απόδρασης» από το αδιέξοδο της συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία αναζητεί η κυβέρνηση, εξετάζοντας πλέον σοβαρά τη ματαίωσή της.

Τρόπο «απόδρασης» από το αδιέξοδο της συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία αναζητεί η κυβέρνηση, εξετάζοντας πλέον σοβαρά τη ματαίωσή της. «Όχημα» θα είναι, σ’ αυτή την περίπτωση, η απόφαση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής να επανεξετάσει και να άρει, όπως όλα δείχνουν, τη συγκατάθεσή της. Το δρόμο είχε δείξει, άλλωστε, στη θυελλώδη συζήτηση της Δευτέρας στη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας πως «απαιτείται πολιτική συμφωνία» για την ακύρωση της συμφωνίας.

Τον τελικό λόγο τώρα θα έχει το ΚΥΣΕΑ, το οποίο είχε προωθήσει τη συμφωνία με τις υπογραφές του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, καθώς η Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής έχει μόνο γνωμοδοτική αρμοδιότητα.

Την πρόταση για επανεξέταση της στάσης της Επιτροπής διατύπωσε ο Νίκος Φίλης, μαζί με βουλευτές του ΚΚΕ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει με δήλωσή του ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα να μελετήσει σοβαρά η κυβέρνηση το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας, με αρκετούς συναδέλφους του να δηλώνουν εξαρχής ότι συμφωνούν (Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Κυρίτσης) και άλλους να το πράττουν στην πορεία (Σάκης Παπαδόπουλος, Θοδωρής Δρίτσας).

Ματαίωση της συμφωνίας «σβήνει» στην πράξη τα σχέδια της αντιπολίτευσης για ποινική διερεύνηση της υπόθεσης και το ενδεχόμενο να καθίσουν στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου κυβερνητικά στελέχη, όπως άφησαν να εννοηθεί στελέχη της αντιπολίτευσης. Επιπλέον, η κυβέρνηση αποτρέπει το ενδεχόμενο να βγουν στο φως της δημοσιότητας νέα επιβαρυντικά για την ίδια ντοκουμέντα για το ρόλο του μεσάζοντα, Βασίλη Παπαδόπουλου, τον οποίο έσπευσαν να καλύψουν και να νομιμοποιήσουν στη Βουλή – δίχως, όμως, στοιχεία – ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας.

Έτσι, το ιδεολογικό περίβλημα με το οποίο θα μπορούσε να ντυθεί αυτή η άτακτη υποχώρηση μοιάζει ιδανικό για τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε στη Βουλή με πάθος τόσο την ίδια τη συμφωνία όσο και τους χειρισμούς του συγκυβερνήτη του, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για το ενδεχόμενο ματαίωσής της.

in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024