Τρεις παγκόσμιοι βιομηχανικοί γίγαντες η Rolls Royce, η Airbus και η Siemens ανακοίνωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή ενός νέου υβριδικού αεροσκάφους.

Τρεις παγκόσμιοι βιομηχανικοί γίγαντες η Rolls Royce, η Airbus και η Siemens ανακοίνωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή ενός νέου υβριδικού αεροσκάφους.

Το σκάφος αυτό θα κινείται με τέσσερις μηχανές, τρεις συμβατικούς τουρμποκινητήρες και άλλον έναν που θα κινείται με ηλεκτρική ενέργεια.

Η χωρητικότητα του αεροσκάφους θα εξαρτηθεί από τον σχεδιασμό του αλλά σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν αναμένεται να μεταφέρει 50-100 επιβάτες.

Σκοπός της κατασκευής ενός τέτοιου αεροσκάφους είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο τόσο ο θόρυβος που παράγεται κατά την πτήση όσο και η εκπομπή ρύπων στην ατμόσφαιρα. Η αεροπορική βιομηχανία έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στα ηλεκτρικά αεροσκάφη αφού ο μειωμένος θόρυβος που παράγουν θα επιτρέψει να γίνονται περισσότερες πτήσεις κατά την διάρκεια των νυκτερινών ωρών ενώ φυσικά θα υπάρχει παράλληλο οικολογικό όφελος.

Οι τρεις εταιρείες ανακοίνωσαν ότι στοχεύουν στο να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο του υβριδικού τους αεροσκάφους το 2020 και να ξεκινήσουν οι δοκιμές που υπολογίζουν ότι θα διαρκέσουν περίπου μια δεκαετία για να μπορέσει το σκάφος αυτό να μπει στα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών.

Αν οι πρώτες δοκιμές του αεροσκάφους πάνε καλά οι τρεις εταιρείες στοχεύουν να αυξήσουν τον αριθμό των ηλεκτρικών μηχανών σε αυτό. Οπως έγινε γνωστό η Airbus θα αναλάβει την κατασκευή των συστημάτων ελέγχου και πλοήγησης του αεροσκάφους, η Rolls-Royce θα κατασκευάσει τους τουρμποκινητήρες και η Siemens την ηλεκτρική μηχανή.

Θεόδωρος Λαΐνας

in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr