Εν όψει της αποκάλυψης της νέας γενιάς της CLS από την έκθεση του Los Angeles, ο Τοbias Moers επικεφαλής της AMG, φρόντισε να δώσει ορισμένα στοιχεία που αφορούν μια άλλη πρεμιέρα σχετική με το νέο τετράθυρο coupe της γερμανικής φίρμας, η άφιξη της οποίας ωστόσο δεν αφορά την Πόλη των Αγγέλων αλλά την έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο όπου και θα παρουσιαστεί.

Εκεί, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το στέλεχος της γερμανικής φίρμας, θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρώτη της, η έκδοση επιδόσεων της CLS με την υπογραφή του Affalterbach η οποία πλην των όσων υπόσχεται ως ένα μοντέλο με τα διακριτικά AMG, θα αποτελέσει εφαλτήριο για μια νέα σειρά αντίστοιχων εκδόσεων μοντέλων της Mercedes-Benz, τα οποία θα φέρουν το αριθμητικό διακριτικό “53” και θα εφοδιάζονται με υβριδική τεχνολογία.

Στην περίπτωση της Mercedes-AMG CLS 53, αυτό αναμένεται να μεταφράζεται στη συνύπαρξη ενός υπερτροφοδοτούμενου εξακύλινδρου κινητήρα 3,0 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ, η οποία θα εξασφαλίζει στην έκδοση επιδόσεων του τετράθυρου coupe συνδυαστική ισχύ κοντά στους 430 ίππους.

Σύμφωνα επίσης με όσα ανέφερε ο Tobias Moers, το επόμενο μοντέλο που θα λάβει το υβριδικό χρίσμα επιδόσεων δια χειρός Affalterbach θα είναι η E-Class με επικρατέστερες υποψήφιες για τα διακριτικά “53” τις coupe και convertible ΑΜG εκδόσεις της.

Σε ό,τι αφορά το επόμενο υβριδικό δείγμα που θα προέλθει από το Affalterbach αυτό αναμένεται να πάρει την μορφή της τετράθυρης έκδοσης της AMG GT η οποία θα αξιοποιεί τον biturbo V8 των 4,0 λίτρων συνδυαστικά με ηλεκτρικό μοτέρ, προσφέροντας ισχύ που δεν αποκλείεται να προσεγγίσει τους 600 ίππους.

auto.in.gr