Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σκελετοί», μολότοφ και σημειώσεις για άλλους αναρχικούς

«Σκελετοί», μολότοφ και σημειώσεις για άλλους αναρχικούς

«Σκελετούς» για …ιατρικές μελέτες, σημειώσεις για αντιπαλότητες με άλλους αναρχικούς αλλά και πιστόλι «αμπούλας» (airsoft) εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη αντιεξουσιαστών στην οδό Καλλιδρομίου όπου υπήρξε έφοδος των δυνάμεων ασφαλείας προ τριών ημερών.

«Σκελετούς» για …ιατρικές μελέτες, σημειώσεις για αντιπαλότητες με άλλους αναρχικούς αλλά και πιστόλι «αμπούλας» (airsoft) εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη αντιεξουσιαστών στην οδό Καλλιδρομίου όπου υπήρξε έφοδος των δυνάμεων ασφαλείας προ τριών ημερών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από τη συγκεκριμένη κατάληψη όπου παρέμεναν 15-20 άτομα, εκπορεύονταν τουλάχιστον το 50% των εμπρηστικών επιθέσεων, την τελευταία διετία, εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή των Εξαρχείων ενώ θεωρείται ότι συμμετείχαν στην προσωρινή κατάληψη του Πολυτεχνείου που προκάλεσε, προ 10 ημερών, αντιδράσεις από άλλους αναρχικούς.

Εντός του συγκεκριμένου κτιρίου η ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε ακόμη οκτώ βόμβες μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες και άλλα υλικά ενώ προχώρησε σε δύο συλλήψεις Ελλήνων αναρχικών και δύο Γερμανών που φέρεται να είχαν φθάσει στην χώρα μας για το φεστιβάλ «Εξέγερση» εντός του κτιρίου του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», ως «αρχηγό» της κατάληψης οι αστυνομικοί θεωρούν 43χρονο δραστήριο αναρχικό που είχε συλληφθεί προ τετραετίας ως ύποπτος για συμμετοχή στην «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών αναφέρουν ότι ο σκελετός και άλλο υλικό για μαθήματα ιατρικής αφορούν πιθανόν την εκπαίδευση αναρχικών σε επώδυνες , «αποτελεσματικές» επιθέσεις εναντίον αστυνομικών αλλά και σε θέματα αυτοπροστασίας.

Ακόμη το ενδιαφέρον των αστυνομικών έχει εστιασθεί στις σημειώσεις των αναρχικών όπου γίνεται λόγος για διαφωνίες και εμπόδια που συναντούν από άλλες αντιεξουσιαστικές ομάδες.

Σημειώνεται ότι η κατάληψη του Πολυτεχνείου στον εορτασμό της επετείου, είχε συνοδευθεί από καταγγελίες αλλων αναρχικών που μιλούσαν για «πραξικόπημα που εάν έμενε αναπάντητο θα εξυπηρετούσε μονάχα τις δόλιες σκοπιμότητες και τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς μιας δράκας φαντασμένων που νομίζουν ότι αποτελούν το επιτελείο της εξέγερσης» ενώ αναφέρονταν ακόμη σε «μπαχαλοτουρίστες».

Σημειώνεται πάντως ότι υπήρξαν μεμονωμένες αντιδράσεις αντιεξουσιαστών στην έφοδο της ΕΛ.ΑΣ στην κατάληψη της Καλλιδρομίου με σύνθημα «οι καταλήψεις είναι αγκάθια και θα ματώσετε για να τις πάρετε. Δύναμη κι αλληλεγγύη στους 4 συλληφθέντες».

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες του σοβαρού τραυματισμού της δικηγόρου Αναστασίας Τσουκαλά από φωτοβολίδα ναυτικού τύπου που εκτοξεύτηκε στην διάρκεια των επεισοδίων το βραδυ της 17ης Νοεμβρίου στην περιοχή των Εξαρχείων.

Βασίλης Λαμπρόπουλος

in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024