Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα ΝΔ - Παππά για τις απαντήσεις Τσίπρα στην Βουλή

Κόντρα ΝΔ – Παππά για τις απαντήσεις Τσίπρα στην Βουλή

«Εμείς ήρθαμε στη Βουλή για να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον. Ο κύριος Τσίπρας, όμως, δεν απάντησε σε κανένα από τα έξι ουσιώδη ερωτήματα τα οποία έθεσε ο κ. Μητσοτάκης» αναφέρει η ΝΔ για τη παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή. Η κυβέρνηση απάντησε μέσω του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά ο οποίος υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός απάντησε επί της ουσίας και έδειξε τις ενέργειες των υπουργείων 'Αμυνας και Οικονομικών σχετικά με την υπόθεση».

«Εμείς ήρθαμε στη Βουλή για να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον. Ο
κύριος Τσίπρας, όμως, δεν απάντησε σε κανένα από τα έξι ουσιώδη
ερωτήματα τα οποία έθεσε ο κ. Μητσοτάκης» αναφέρει η ΝΔ για τη παρουσία
του πρωθυπουργού στη Βουλή. Η κυβέρνηση απάντησε μέσω του υπουργού
Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά ο οποίος
υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός απάντησε επί της ουσίας και έδειξε τις
ενέργειες των υπουργείων ‘Αμυνας και Οικονομικών σχετικά με την
υπόθεση».

Η κόντρα για την σκοτεινή υπόθεση με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κοπάσει. «Πηγές» της ΝΔ σημείωσαν ότι το πρώτο και βασικό ερώτημα, στο οποίο δεν απάντησε ο κ. Τσίπρας, είναι εάν υπάρχει ή δεν υπάρχει συμφωνία. «Κατά την κυβέρνηση έγιναν όλα τέλεια. Εφόσον έγιναν όλα τέλεια, τότε γιατί δεν εισέρρευσαν στα ταμεία του Δημοσίου 66 εκατομμύρια ευρώ; Τι είναι αυτό που φταίει που τα λεφτά αυτά δεν υπάρχουν;» πρόσθεσαν.

Δεύτερο ερώτημα, στο οποίο ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το εξής: «Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο κύριος Βασίλης Παπαδόπουλος ήταν ο επίσημος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. Στις 21 Αυγούστου του 2017 ήρθε στην Ελλάδα το κλιμάκιο των εκπροσώπων της Σαουδικής Αραβίας. Ήταν πενταμελές. Σε αυτό, όμως, δεν περιλαμβανόταν ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος».

Ήρθαμε να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον

Ταυτόχρονα, τόνισαν ότι ο πρωθυπουργός «αποκάλυψε» μία αλληλογραφία με τον πρέσβη, στην οποία εμφανιζόταν ακόμη ένας μεσάζων. «Εμείς εδώ δεν ήρθαμε να διαλέξουμε ποιος είναι ο… ομορφότερος μεσάζων. Εμείς εδώ ήρθαμε να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον, να τηρήσουμε τον νόμο που προβλέπει ότι gοverment to gοverment δεν υπάρχουν μεσάζοντες.

Και αυτό ακριβώς πιστοποιεί ο κ. Βίτσας με την τοποθέτησή του, την οποία ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στα πρακτικά» επισήμαναν οι πηγές της ΝΔ και επέμειναν ότι «σε συμφωνίες κυβέρνησης με κυβέρνηση, σε συμφωνίες διακρατικές, σε συμφωνίες government to government δεν χωράνε μεσάζοντες. Είτε λέγονται Παπαδόπουλος, είτε λέγονται αλλιώς».

«Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να συζητήσουμε ποιος άλλος ενδιαφέρθηκε γι’ αυτό. Είναι προφανές ότι ο Παπαδόπουλος είναι μεσάζων. Και με την ομιλία του πρωθυπουργού εμφανίστηκε και άλλος. Αυτό είναι κατάφωρη παραβίαση του νόμου, υπογράμμισαν οι πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσαν:

«Το πιο σημαντικό για τη ΝΔ είναι το πολιτικό ερώτημα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης και το οποίο περιμένουμε να απαντηθεί από τον πρωθυπουργό: Τα γνώριζε αυτά ο κ. Τσίπρας; Γνώριζε ο κ. Τσίπρας ότι υπήρχε μεσάζων και άλλος μεσάζων; Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τι ακριβώς είχε συμβεί; Γνώριζε ο κ. Τσίπρας ότι δεν υπήρχε ο κ. Παπαδόπουλος τον Αύγουστο που ήρθε το κλιμάκιο της Σαουδικής Αραβίας; Και εν τέλει πού είναι η συμφωνία; Πού είναι τα λεφτά;».

Για τα επίμαχα έγγραφα

Αναφορικά, τέλος, με τα έγγραφα που έχει καταθέσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, οι πηγές της ΝΔ σημείωσαν ότι προκύπτει πως από τις 31 Αυγούστου του 2016 οι Σαουδάραβες έχουν επιφύλαξη για τον κ. Παπαδόπουλο. Ακόμη, τόνισαν ότι «ο κ. Καμμένος είχε σήμερα την αφέλεια να καταθέσει και το σημείωμα του πρέσβη της Ελλάδας, σύμφωνα με το οποίο Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου και εξέφρασαν επιθυμία οι συνομιλίες να γίνονται government to gοverment».

Παππάς: Ο πρωθυπουργός απάντησε επί της ουσίας

Ο πρωθυπουργός απάντησε επί της ουσίας και έδειξε τις ενέργειες των υπουργείων ‘Αμυνας και Οικονομικών σχετικά με την υπόθεση, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας σε πάνελ της δημόσιας τηλεόρασης την κόντρα στη Βουλή για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Ο Ν. Παππάς πρόσθεσε ότι ένα σημαντικό στοιχείο που καταδείχθηκε είναι ότι η πηγή δεν ήταν Σαουδαραβική αλλά ένας Έλληνας με συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι τώρα που κατάρρευσε το σενάριο καταστροφολογίας της Νέας Δημοκρατίας έχουμε νέο σενάριο και διαφορετική αντιπολίτευση κάθε δέκα μέρες και πρόσθεσε ότι έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να συζητήσουμε πέρα από αυτά.

Κάνατε τον κόσμο άνω κάτω με φήμες, είπε ο Ν. Παππάς απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ της εκπομπής, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός της ΝΔ μπορεί να δει τα απόρρητα έγγραφα για να ενημερωθεί, λέγοντας ότι η ουσία είναι ότι ο άνθρωπος στον οποίο αναφερόταν η ΝΔ είναι ένας Έλληνας ο οποίος «θα δούμε τι άλλες διασυνδέσεις και διαπλοκές έχει».

Απαντώντας για το θέμα των χειρισμών του πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ, ο Ν. Παππάς είπε ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις στην ελληνική πλευρά, καθώς έχει σηκωθεί θόρυβος με μία θολή μαρτυρία του και το πώς προέκυψε το όνομα «Τζορτζ Σφακιανάκης» στην υπόθεση. «Έχει την υποχρέωση να τηρεί τη νομιμότητα όπως όλοι», πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ για τον έλληνα πρέσβη.

Η συμφωνία είναι διακρατική, υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, για να εισπράξει το δημόσιο, τη στιγμή που εγκαλούμαστε διότι δεν πήγαμε από άλλη οδό εισπράττοντας λιγότερα.
Σχολιάζοντας τις αριστερές φωνές που άσκησαν κριτική στη συμφωνία, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι είναι απέλπιδα η προσπάθεια αυτό να γίνει εσωκομματικό πρόβλημα, προσθέτοντας ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης δεν είναι να απαξιώνει τη στρατιωτική βιομηχανία κ.λπ.

Χατζηδάκης: Αυτοί που κούναγαν το δάχτυλο ως αρχάγγελοι της κάθαρσης δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις

Η πολιτική αισθητική του κ. Τσίπρα καθόλου δεν μου άρεσε σήμερα, αντέτεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για να προσθέσει ότι «αυτοί που κούναγαν το δάχτυλο ως αρχάγγελοι της κάθαρσης δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα απλά ερωτήματα του προέδρου της ΝΔ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024