Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εισαγγελική παρέμβαση για τη διαρροή εγγράφων στο θέμα της Σ.Αραβίας

Εισαγγελική παρέμβαση για τη διαρροή εγγράφων στο θέμα της Σ.Αραβίας

Εντολή για έρευνα έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για τη διαρροή των εγγράφων που αφορούν τις συνθήκες πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, υπόθεση που βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας και έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Η έρευνα θα διενεργηθεί αρμοδίως από το Στρατοδικείο, σε πρώτη φάση για τυχόν ευθύνες υπηρετούντων στο στράτευμα, ενώ αν διαπιστωθούν ευθύνες και πέραν των στρατιωτικών προσώπων, ο φάκελος θα διαβιβαστεί στη τακτική δικαιοσύνη.

Εντολή για έρευνα έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για τη διαρροή των εγγράφων που αφορούν τις συνθήκες πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, υπόθεση που βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας και έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η Ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με παραγγελία της προς το Αναθεωρητικό Δικαστήριο (Στρατοδικείο) ζητά να ερευνηθεί, αν τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ήταν πράγματι διαβαθμισμένα καθώς και αν αυτά διέρρευσαν παρά το νόμο.

Η έρευνα θα διενεργηθεί αρμοδίως από το Στρατοδικείο, σε πρώτη φάση για τυχόν ευθύνες υπηρετούντων στο στράτευμα, ενώ αν διαπιστωθούν ενδεχόμενες ευθύνες και πέραν των στρατιωτικών προσώπων, ο φάκελος θα διαβιβαστεί στη τακτική δικαιοσύνη προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα.

Υπενθυμίζεται, ότι για την ίδια υπόθεση η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Διαφθοράς και την επικεφαλής της Ελένη Τουλουπάκη να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για τις συνθήκες πώλησης του επίμαχου στρατιωτικού υλικού, έρευνα που ήδη έχει δρομολογηθεί.

Μίνα Μουστάκα

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024