Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με την αντιπροεδρία της ΕΚΤ «φλερτάρει» η Ισπανία

Με την αντιπροεδρία της ΕΚΤ «φλερτάρει» η Ισπανία

Η θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), την οποία κατέχει αυτή τη στιγμή ο Βίτορ Κονστάνσιο, και ο οποίος πρόκειται να αποχωρήσει έως την 1η Μαΐου, πιθανόν να δοθεί σε Ισπανό υποψήφιο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος.

Η θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), την οποία κατέχει αυτή τη στιγμή ο Βίτορ Κονστάνσιο, και ο οποίος πρόκειται να αποχωρήσει έως την 1η Μαΐου, πιθανόν να δοθεί σε Ισπανό υποψήφιο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος την Τρίτη.

Η Ισπανία δεν κατέχει καμία θέση στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ μετά το 2012 και την αποχώρηση του Χοσέ Μανουέλ Γκονθάλεθ Παράμο.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η θέση θα δοθεί στην Ισπανία», δήλωσε ο ντε Γκίντος κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Accenture Strategy και την εφημερίδα El Economista.

Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ είναι επιφορτισμένο με την εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής για τα 19 κράτη-μέλη που χρησιμοποιούν το ευρώ και αποτελείται από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τέσσερα μέλη. Όλα τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου διορίζονται για οκταετή θητεία, η οποία δεν μπορεί να ανανεωθεί.

Ο ντε Γκίντος απέρριψε τις φήμες ότι είναι υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup, την οποία κατέχει αυτή τη στιγμή ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο ντε Γκίντος θεωρείται από πολιτικούς κύκλους στις Βρυξέλλες ως ένας από τους βασικούς υποψηφίους για τη θέση του επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών στην ευρωζώνη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024