
Ρωσία: Διήμερη κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Γούτα Συρίας
Η Ρωσία πρότεινε να κηρυχθεί διήμερη κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Γούτα, το τελευταίο σημαντικό προπύργιο των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, όπου τις τελευταίες 48 ώρες σε αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 41 άνθρωποι.
Η Ρωσία πρότεινε να κηρυχθεί διήμερη κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Γούτα, το τελευταίο σημαντικό προπύργιο των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, όπου τις τελευταίες 48 ώρες σε αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 41 άνθρωποι, καθώς οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε νωρίτερα ότι 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι 23 την Κυριακή. Τουλάχιστον 147 έχουν σκοτωθεί αφότου ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις για την ανακατάληψη της Ανατολικής Γούτας, πριν από περίπου δύο εβδομάδες.
Το πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, μετέδωσε ότι η Μόσχα πρότεινε την κατάπαυση του πυρός για αύριο και την Τετάρτη.
Ο θύλακας αυτός πολιορκείται από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από το 2012. Ο κλοιός έσφιξε ακόμη περισσότερο τους τελευταίους μήνες, αφότου έκλεισαν οι δρόμοι μέσω τον οποίων γινόταν ο ανεφοδιασμός σε τρόφιμα. Σε μια έκθεσή του, την περασμένη εβδομάδα, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ανέφερε ότι οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν τέτοιες ελλείψεις που τρώνε σκουπίδια, λιποθυμούν από την πείνα ή αναγκάζουν τα παιδιά να τρώνε μέρα παρά μέρα.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η διαχείριση των hydration breaks στη La Liga
- «Πως να σκοτώσετε τη Μελάνια Τραμπ» – Βίντεο από το Ιράν ενθαρρύνει τη δολοφονία της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ
- Πυρκαγιές: Η άλλη όψη του ελληνικού καλοκαιριού
- Ο «σκοτεινός και βίαιος υπόκοσμος» της παράνομης διακίνησης ερπετών σε ένα νέο ντοκιμαντέρ
- Το φετινό Ελ Νίνιο θα είναι «το ισχυρότερο που έχει καταγραφεί ποτέ» – Κακά μαντάτα για τον καιρό μέχρι το 2027
- «Περιμένει άμεσα τον Μάγερ στην Ολλανδία η ΑΕΚ»
