Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ σκύβει το κεφάλι μπροστά στον Καμμένο

Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ σκύβει το κεφάλι μπροστά στον Καμμένο

«Για πόσο ακόμη θα καλύπτετε τις επικίνδυνες συμπεριφορές του υπουργού Αμύνης;» διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Ισοβίτες - ρουλέτες – συνεχή ψέματα στη Βουλή. Παρεμπιπτόντως σήμερα κ. Καμμένε είπατε ότι ζητήσατε την άρση του απορρήτου του τηλεφώνου σας. Γιατί δεν το κάνατε και για τις συνομιλίες σας με τον ισοβίτη όταν όλοι σας το ζήταγαν;» δήλωσε ακόμη ο κ. Θεοδωράκης εξαπολύοντας πυρά προς την κυβέρνηση.

«Για πόσο ακόμη θα καλύπτετε τις επικίνδυνες συμπεριφορές του υπουργού Αμύνης;» διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Ισοβίτες – ρουλέτες – συνεχή ψέματα στη Βουλή. Παρεμπιπτόντως σήμερα κ. Καμμένε είπατε ότι ζητήσατε την άρση του απορρήτου του τηλεφώνου σας. Γιατί δεν το κάνατε και για τις συνομιλίες σας με τον ισοβίτη όταν όλοι σας το ζήταγαν;» δήλωσε ακόμη ο κ. Θεοδωράκης εξαπολύοντας πυρά προς την κυβέρνηση.

«Να αρχίσουμε με λίγα μαθηματικά: τα 300.000 βλήματα κάνουν 66 εκατομμύρια. Τα 200 που θα έπαιρνε με την άδεια του Καμμένου ο Παπαδόπουλος, χωρίς να τα έχουν παραγγείλει οι Σαουδάραβες, πόσο κάνουν;»

»Προσέξτε, γιατί εδώ ίσως βρίσκεται το μυστικό της υπόθεσης. Τα όπλα, όπως λένε οι στρατιωτικοί, είναι σαν τα ναρκωτικά. Στα φαρμακεία η μορφίνη είναι φτηνή. Στη μαύρη αγορά η τιμή της εκτοξεύεται. Το ίδιο και με τα βλήματα. Υπάρχουν οι επίσημες τιμές και οι τιμές της μαύρης αγοράς. Και τα 300.000 βλήματα που εμείς θα τα δίναμε για 66 εκατομμύρια, στη μαύρη αγορά κάποιος ή κάποιοι θα τα έπαιρναν για 200 εκατομμύρια. Έτσι προκύπτουν οι μίζες και γι’ αυτό χρειάζονται οι μεσάζοντες. Εκεί κερδίζουν οι λαθρέμποροι, οι μιζαδόροι και οι διεφθαρμένες εξουσίες», τόνισε.

«Υπάρχουν λοιπόν αμείλικτα ερωτήματα στην υπόθεση: Που θα πήγαιναν τα 200.000 βλήματα;
Σε ποιες τσέπες; Και σε ποια μαύρα ταμεία θα κατέληγαν τα παραπανήσια λεφτά;» συμπλήρωσε.

«Θλίβομαι, κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ και απευθύνομαι σε αυτούς που μπορεί να διαφωνούμε πολιτικά, αλλά δεν διανοούμαι ότι εμπλέκονται σε μαύρες δουλειές»

»Θλίβομαι γιατί σκύβετε συνεχώς το κεφάλι μπροστά στον κ. Καμμένο. Φοβάστε μην τον στεναχωρήσετε και, επειδή σας πέφτει βαρύ να τον καλύψετε, ανακαλύψατε τώρα τα παιδάκια της Υεμένης για τα οποία δεν είχατε πει κουβέντα όταν το θέμα είχε έρθει στη Βουλή. Αλλά θέλετε μια ιστορία για τα παράθυρα. Να σας ρωτάνε για τις μίζες και εσείς να λέτε: »εμείς δεν εγκρίνουμε τον βομβαρδισμό αμάχων»» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Απευθύνοντας ερώτηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Αποδέχεστε τις απόψεις Καμμένου για τα Σκόπια; Στις 26 Οκτωβρίου δήλωσε στη Θεσσαλονίκη η αυτού εξοχότης, ότι δεν δέχεται να συμπεριληφθεί με οποιοδήποτε τρόπο το όνομα Μακεδονία -ή παράγωγό του- στην ονομασία αυτής της σλαβικής εθνότητας. Αυτή είναι η άποψη της κυβέρνησης; Αυτή είναι η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ;»

Στράφηκα κατά του Πάνου Καμμένου και δήλωσε: «Την ακροδεξιά όσο και να την πλένεις ακροδεξιά μένει. Είστε ανίκανοι να προασπίσετε τα εθνικά συμφέροντα. Ο κ.Καμμένος το 2015 σε μια επίδειξη κουτοπόνηρου εκβιασμού απείλησε την Ευρώπη ότι: »κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων εξτρεμιστικών στοιχείων, θα εισβάλλουν μέσω Τουρκίας στην καρδιά της Δύσης»».

»Η συμμετοχή σας στην κυβέρνηση κ. Καμμένε συνεχίζει να προκαλεί την κοινωνία και συνεχίζει να προκαλεί απέχθεια σε όλη την Ευρώπη. Γιατί ο κ. Καμμένος εκπροσωπεί τις καθυστερημένες αντιευρωπαϊκές, συνωμοσιολογικές δυνάμεις. Ο εθνολαϊκισμός, όμως, όταν βγαίνει στην προμετωπίδα της κυβέρνησης, βγαίνει με ευθύνη του κ. Τσίπρα. Δεν βγαίνει με ευθύνη του κ. Καμμένου».

»Άρα συνυπεύθυνος για τα λάθη, τις παραλήψεις αλλά και για όλες αυτές τις ενέργειες που δεν είναι τόσο φανερό ότι είναι απλώς λάθη, αλλά είναι κάτι παραπάνω, είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Τσίπρας. Σε ότι αφορά τώρα τις πατριωτικές κορώνες από την πλευρά του Υπουργού Αμύνης, θέλω να παραφράσω μια φράση του Σάμουελ Τζόνσον: ο πατριωτισμός -τον οποίο μονίμως επικαλείστε- ο πατριωτισμός είναι συχνά το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024