Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο θα μας κοστίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο φέτος τις γιορτές

Πόσο θα μας κοστίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο φέτος τις γιορτές

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος όλα τα σπίτια και ειδικά εκείνα με μικρά παιδιά ετοιμάζονται να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που συνήθως συνοδεύεται και από άλλα διακοσμητικά στο σπίτι.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος όλα τα σπίτια και ειδικά εκείνα με μικρά παιδιά ετοιμάζονται να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που συνήθως συνοδεύεται και από άλλα διακοσμητικά στο σπίτι.
Μέσα όμως στα χρόνια της κρίσης είναι ένα κόστος που για αρκετούς δεν είναι εύκολο. Έτσι το καταναλωτικό κοινό περιορίζεται συχνά σε μερικά στεφάνια ή απλές γιρλάντες με στολίδια.
Το in.gr επικοινώνησε με έναν από τους μεγαλύτερους χονδρέμπορους χριστουγεννιάτικων ειδών που όπως μας λέει τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις στον κλάδο αυτό έχουν πέσει κατά ποσοστό που ξεπερνά το 40% ενώ δεν προβλέπεται κάποια αύξηση για φέτος.
«Το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο στολισμός είναι μια στιγμής χαράς για την οικογένεια γι αυτό όσο δύσκολα κι αν είναι τα οικονομικά του Έλληνα συνεχίζει τον θεσμό αυτό αλλά σίγουρα με μεγαλύτερη προσοχή στα έξοδα που κάνει» λέει ο χονδρέμπορος.
Στην ερώτηση πόσο θα κοστίσει ένα μέσο δέντρο φέτος στους καταναλωτές μας απαντά πως «το κόστος ενός δέντρου εξαρτάται από το ύψος και την ποιότητα του αλλά κατά μέσο όρο ένα δέντρο με τα στολίδια και τα λαμπάκια του κοστίζει περίπου 200 ευρώ, ποσό πολύ μικρότερο συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια».
Ενδεικτικό είναι πως στην αγορά μπορεί ο καταναλωτής να βρει στολίδια από 0.30 λεπτά έως και 10 ευρώ, κορυφές δέντρου από 1.5 έως και 20 ευρώ ενώ φάτνες από 10 έως και 80 ευρώ.

Οι έμποροι εφιστούν την προσοχή στους αγοραστές κυρίως στα λαμπάκια του δέντρου όπου και υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος στην περίπτωση που δεν είναι πιστοποιημένα Οι τιμές πάντως για το φωτισμό του δέντρου ξεκινούν από 3 ευρώ και ξεπερνούν και τα 30 ανάλογα πάντα με το μέγεθος του δέντρου που θέλουμε να στολίσουμε.
Χαρακτηριστικό είναι πως πλέον μια οικογένεια αρκείται στο να αγοράσει λιγότερα στολίδια για το δέντρο της μειώνοντας έτσι αισθητά το τελικό κόστος και πολλές φορές.
Πολύ μεγαλύτερη μείωση έχει τέλος παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στα έλατα που πωλούνται σε κεντρικά σημεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης που οι τιμές τους ξεκινούν από 40 ευρώ για μικρά έλατα ενός μέτρου και φτάνουν ακόμα και τα 150 ευρώ. Ο βασικός λόγος της μείωσης αυτής είναι το γεγονός πως τα φυσικά έλατα συνήθως χρησιμοποιούνται για δυο με τρία χρόνια ενώ ένα τεχνητό για πολλά παραπάνω.

Ορέστης Καρύπης

in.gr

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024