Γενική απεργία σε Λέσβο και Λήμνο για το καθεστώς ΦΠΑ
Γενική απεργία μεθαύριο Τετάρτη 29 Νοεμβρίου σε Λέσβο και Λήμνο με απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων με αίτημα την παραμονή των νησιών σε καθεστώς μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Γενική απεργία μεθαύριο Τετάρτη 29 Νοεμβρίου σε Λέσβο και Λήμνο με απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων με αίτημα την παραμονή των νησιών σε καθεστώς μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Και αυτό γιατί όπως υποστηρίζεται σε σχετική ανακοίνωση «παρά τις επαφές που υπήρξαν με εκπροσώπους τόσο της Κυβέρνησης, όσο και των κοινοβουλευτικών ομάδων, δεν λήφθηκε κάποια επίσημη διαβεβαίωση για την παραμονή των νησιών στους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α.».
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «κλείνουμε ταυτόχρονα τη μέρα εκείνη καταστήματα και επιχειρήσεις, καθώς η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% θα προκαλέσει ασφυξία. Αν τελικά από 1ης Ιανουαρίου 2018 αυξηθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ, το κόστος ζωής μας θα εκτοξευθεί ή πιο απλά, το εισόδημά μας θα μειωθεί κατά 7%».
Για την Τετάρτη επίσης, ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Νομικά πρόσωπα και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Λέσβου με αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.
Τέλος, ο Δήμος Λέσβου, συμμετέχει στην κινητοποίηση με το κλείσιμο των υπηρεσιών του και τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης στις 11 το πρωί της Τετάρτης.
«Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στον αγώνα αυτό μαζικά και ειρηνικά για την διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος μας. Όλοι μαζί ενωμένοι διεκδικούμε την διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ και λέμε όχι στην καταστροφή της οικονομίας του νησιού μας» σημειώνει στην ανακοίνωση του ο Δήμος Λέσβου.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Από drone Σαχέντ σκοτώθηκε ο Γάλλος στρατιώτης στο Ιράκ – Τι είναι το ιρανικό «AK-47 των αιθέρων»
- Τι πρέπει να κάνεις για να μην σου κλέψουν το ΙΧ – Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. προς τους ιδιοκτήτες
- Ο Μπόλντγουιν εξήγησε από που προέρχεται η κόντρα του με τον Παναθηναϊκό»
- Βραζιλία: Σε ΜΕΘ ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, εμφάνισε υψηλό πυρετό και κορεσμό οξυγόνου
- Πλαφόν: Σε 63 κωδικούς τροφίμων και βασικών ειδών το ανώτατο περιθώριο κέρδους
- Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον πεζοναύτες και πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή