Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίσπευση των διαδικασιών ψήφισης του νέου προϋπολογισμού

Επίσπευση των διαδικασιών ψήφισης του νέου προϋπολογισμού

Νωρίτερα απ' ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, και συγκεκριμένα στις 11 Δεκεμβρίου, θα αρχίσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, ενώ η ψήφισή του θα γίνει στις 19 του ίδιου μήνα.

Νωρίτερα απ’ ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, και συγκεκριμένα στις 11 Δεκεμβρίου, θα αρχίσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, ενώ η ψήφισή του θα γίνει στις 19 του ίδιου μήνα.

Αυτό αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στη Διάσκεψη των Προέδρων έπειτα από εισήγηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας καθώς, για να καταβληθούν έγκαιρα συντάξεις, μισθοί και επιδόματα, θα πρέπει ο προϋπολογισμός να πάρει ΦΕΚ τουλάχιστον μέχρι τις 20 του μήνα.

Σύμφωνα με το νέο προγραμματισμό, η πενθήμερη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού θα ξεκινήσει στις 11 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 13, ακολούθως θα διακοπεί, για να αρχίσει εκ νέου στις 18 και να ολοκληρωθεί την αμέσως επόμενη μέρα, στις 19, ύστερα από ονομαστική φανερή ψηφοφορία, που θα αρχίσει στις 12:00 τα μεσάνυχτα.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η διακοπή της συζήτησης του προϋπολογισμού για δύο μέρες κρίθηκε αναγκαία, καθώς στις 14 και 15 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, ενώ από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένο το συνέδριο της ΝΔ και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στην Ουάσινγκτον, όπου θα έχει, μεταξύ άλλων, επαφές με υποψήφιους επενδυτές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024