Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βέλγος φιλέλληνας συγκέντρωσε χρήματα για απομονωμένα σχολεία

Βέλγος φιλέλληνας συγκέντρωσε χρήματα για απομονωμένα σχολεία

Για έκτη συνεχή χρονιά, ο βέλγος φιλέλληνας και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Βέλγιο, Τζίμι Τζαμάρ, συνεχίζοντας τη δράση αλληλεγγύης «12 ώρες για την Ελλάδα», συγκέντρωσε χρήματα για το πετρέλαιο θέρμανσης των απομονωμένων σχολείων της Βόρειας Ελλάδας.

Για έκτη συνεχή χρονιά, ο βέλγος φιλέλληνας και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Βέλγιο, Τζίμι Τζαμάρ, συνεχίζοντας τη δράση αλληλεγγύης «12 ώρες για την Ελλάδα», συγκέντρωσε χρήματα για το πετρέλαιο θέρμανσης των απομονωμένων σχολείων της Βόρειας Ελλάδας.

Είναι μία «ιστορία φιλίας και αλληλεγγύης», η Ελλάδα είναι η «πατρίδα της καρδιάς μου» ανέφερε ο ίδιος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΕΕ, όπου παρέδωσε επίσημα την επιταγή των 31.000 ευρώ, που προορίζονται κυρίως για τα σχολεία της Σαμοθράκης, η οποία επλήγη πρόσφατα από πλημμύρες.

Την επιταγή παρέλαβε η Ασπασία Λεβέντη, πρόεδρος του International Foundation for Greece (IFG), το οποίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια αναλαμβάνει να προωθήσει τα χρήματα στον σκοπό τους.

«Κάθε χρόνο δεχόμαστε όλο και περισσότερα αιτήματα από απομακρυσμένα σχολεία» σημείωσε η κ. Λεβέντη, προσθέτοντας ότι το IFG προσπαθεί και με δικές του πρωτοβουλίες να καλύψει και άλλες ανάγκες σε αυτά τα σχολεία, όπως κομπιούτερ, διαδραστικοί πίνακες, βιβλιοθήκες.

Ο κ. Τζαμάλ τα τελευταία έξι χρόνια, ευαισθητοποιούμενος από την κρίση στην Ελλάδα, διοργανώνει τουλάχιστον μία συναυλία, κινητοποιώντας καλλιτέχνες απ όλη την Ευρώπη, από όπου συγκεντρώνει χρήματα που προορίζονται αποκλειστικά για «πετρέλαιο στα σχολεία».

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, θέλει να δημιουργήσει μία θετική εικόνα για την Ελλάδα, ενεργοποιώντας την ελληνική κοινότητα του Βελγίου, αλλά και τους Βέλγους φίλους της Ελλάδας.

Εφέτος, στη συναυλία, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Παντελής Θαλασσινός και η Σοφία Παπάζογλου, ενώ πολλές φορές έχουν πάρει μέρος ο Λ. Μαχιαρίτσας, ο Ι. Κότσιρας, ο Δ. Σαβόπουλος, ο Κ. Φέρρης, ο Β. Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας, ο οποίος ήταν παρών στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, είναι «πρέσβης καλής θέλησης του ιδρύματος IFG» και θα παρουσιάσει, στις 4 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής για πρώτη φορά τον δίσκο Film noir Ελλήνων συνθετών, ο οποίος στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο. Ο κ. Λέκκας επέλεξε τα έσοδα του δίσκου να διατεθούν, επίσης, για «πετρέλαιο στα σχολεία».

«Ο Τζίμι καταφέρνει να κινητοποιεί καλλιτέχνες με όνομα και υψηλές αμοιβές, που δέχονται να συμμετάσχουν στις συναυλίες που διοργανώνει δωρεάν. Είναι δαιμόνιος. Έχει δημιουργήσει ρεύμα» δήλωσε ο κ. Καρβούνης, ο οποίος υποδέχθηκε για τελευταία φορά εφέτος τον κ. Τζαμάρ, καθώς αποχωρεί από την ελληνική αντιπροσωπεία.

Τόσο ο κ. Τζαμάρ, όσο και η κ. Λεβέντη υπογράμμισαν τη σημασία της χορηγίας της Aegean Oil και στις τιμές αυτού καθ’ αυτού του πετρελαίου αλλά και της μεταφοράς του στα σχολεία.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024