Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ: Κυβέρνηση το συντομότερο

Μέρκελ: Κυβέρνηση το συντομότερο

Σε διαφορετική γραμμή πλεύσης κινείται η επικεφαλής του CDU, ύστερα από την ανακοίνωση του Μάρτιν Σουλτς ο οποίος δεν απέρριψε τη συμμετοχή του κόμματός του στη νέα γερμανική κυβέρνηση. Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως έχει στόχο να σχηματίσει κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν. Λίγες ημέρες νωρίτερα σαν βόμβα έσκασε η δήλωσή της στην οποία ανέφερε ότι προτιμούσε νέες εκλογές παρά κυβέρνηση μειοψηφίας.

Σε διαφορετική γραμμή πλεύσης κινείται η επικεφαλής του CDU, ύστερα από την ανακοίνωση του Μάρτιν Σουλτς ο οποίος δεν απέρριψε τη συμμετοχή του κόμματός του στη νέα γερμανική κυβέρνηση. Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως έχει στόχο να σχηματίσει κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν.

Λίγες ημέρες νωρίτερα σαν βόμβα έσκασε η δήλωσή της στην οποία ανέφερε ότι προτιμούσε νέες εκλογές παρά κυβέρνηση μειοψηφίας.

Αμέσως μετά ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να μιλούν για την επόμενη ημέρα στην ΕΕ και την αγωνία να είναι ορατή στην κυβέρνηση του γάλλου προέδρου σχετικά με τη μεταρρυθμιστική ατζέντα για την Ευρωζώνη.

Ανησυχίες, μάλιστα, εκφράστηκαν για την άνοδο της γερμανικής ακροδεξιάς, η οποία βγήκε κερδισμένη από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Μετά τις πιέσεις, πάντως, που ασκήθηκαν στον Σουλτς τόσο από τα μέλη του κόμματός του όσο και από τον γερμανό πρόεδρο για σύσταση κυβερνητικού συνασπισμού, η αγωνία έχει μειωθεί.

Πιθανό είναι CDU και SPD να συνομιλήσουν ξανά ως κυβερνητικοί εταίροι και η Ευρώπη να αισθανθεί ανακούφιση.

«Η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή Γερμανία, είναι επιθυμητό να έχουμε γρήγορα μια κυβέρνηση», δήλωσε η Μέρκελ σε κομματική συγκέντρωση, προσθέτοντας πάντως πως η υπηρεσιακή κυβέρνησή της είναι ικανή να φέρει σε πέρας τις καθημερινές κυβερνητικές δραστηριότητες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η Μέρκελ πρόσθεσε πως είναι έτοιμη να μιλήσει με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αφού το κεντροαριστερό κόμμα ακύρωσε προηγούμενη απόφασή του και ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο να μιλήσει με τους συντηρητικούς. Η καγκελάριος υπογράμμισε όμως ότι οποιεσδήποτε συνομιλίες πρέπει να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό.

Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάιερ, τους Χριστιανοκοινωνιστές και Σοσιαλδημοκράτες.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024