Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ινδία: Γυναίκες που δέχθηκαν επίθεση με οξύ σε επίδειξη μόδας

Ινδία: Γυναίκες που δέχθηκαν επίθεση με οξύ σε επίδειξη μόδας

Εννέα γυναίκες που παραμορφώθηκαν, αφού τους επιτέθηκαν με οξύ, συμμετείχαν σήμερα σε μια επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής, η οποία ήταν αφιερωμένη σε όσες κατάφεραν και επέζησαν από αυτή τη μάστιγα, που αντιπροσωπεύουν αυτού του είδους οι επιθέσεις στην Ινδία.

Εννέα γυναίκες που παραμορφώθηκαν, αφού τους επιτέθηκαν με οξύ,
συμμετείχαν σήμερα σε μια επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής, η οποία ήταν
αφιερωμένη σε όσες κατάφεραν και επέζησαν από αυτή τη μάστιγα, που
αντιπροσωπεύουν αυτού του είδους οι επιθέσεις στην Ινδία.

Αυτές οι γυναίκες, που στη συντριπτική τους πλειονότητα κακοποιήθηκαν από τους συζύγους τους ή από κάποιον στενό συγγενή τους, περπάτησαν στην πασαρέλα φορώντας φορέματα που σχεδίασαν οι διασημότεροι σχεδιαστές μόδας της Ινδίας, όπως ο Ροχίτ Μπαλ, η Ράνα Γκιλ και η Αρκάνα Κοτσάρ. Καμία από τις συμμετέχουσες δεν κάλυψε το πρόσωπό της.

«Ένιωθα μεγάλη νευρικότητα» δήλωσε η Μίνα Χατούν, αφού ολοκλήρωσε την εμφάνισή της. Ωστόσο η ίδια, μητέρα ενός αγοριού από το Νέο Δελχί, στην οποία επιτέθηκε ο πρώην σύζυγός της, επέμεινε στο γεγονός ότι έπρεπε να αποδείξει κάτι με την παρουσία της αυτή.

«Οι άνθρωποι γυρίζουν συχνά το βλέμμα τους όταν βγαίνω στο δρόμο. Αλλάξουν κατεύθυνση όταν με βλέπουν. Έπρεπε να αντιμετωπίσω πολλά προβλήματα» αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Όμως μια μέρα είπα στον εαυτό μου ότι… πρέπει να ξαναφτιάξω τη ζωή μου, θέλω ο γιος μου να σπουδάσει και εγώ πρέπει να τον στηρίξω σε αυτό».Σήμερα η Μίνα διευθύνει τη δική της μικρή επιχείρηση επισκευών κινητών τηλεφώνων.

Στο πλευρό των γυναικών ΜΚΟ

Στο πλευρό της στάθηκε η οργάνωση Make Love Not Scars, η οποία οργάνωσε και την επίδειξη σήμερα. Αυτή η μκο προσφέρει βοήθεια στα θύματα επιθέσεων προκειμένου να φτιάξουν ξανά τη ζωή τους και σε πολλές περιπτώσεις να υποβληθούν σε θεραπείες αποκατάστασης των τραυμάτων στο πρόσωπό τους.

Συγκλονιστικές ιστορίες

Η μκο στήριξε και την 20χρονη Ρέσμα Μπάνο Κουρεσί, που εμφανίστηκε πέρυσι στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και που τώρα γράφει ένα βιβλίο. Η νεαρή γυναίκα, στην οποία επιτέθηκε πριν από 3 χρόνια ο γαμπρός της, ο οποίος σκόπευε να ρίξει οξύ στη σύζυγό του, φοβόταν ακόμα και να βγει από το σπίτι για να μην αντιμετωπίσει τα βλέμματα των άλλων.

«Ο κόσμος έλεγε… «κανείς δεν θα σε παντρευτεί», ή «με τέτοιο παραμορφωμένο πρόσωπο δεν είσαι όμορφη», όμως εγώ είμαι υπερήφανη για τον εαυτό μου και έχω εμπιστοσύνη σε εμένα. Θέλω ο κόσμος να μάθει ότι δεν είναι το πρόσωπο αυτό που σε κάνει όμορφο, αλλά η καρδιά σου».

Εκατοντάδες περιστατικά επιθέσεων με οξύ καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ινδία, ωστόσο η Τάνια Σινχ, αντιπρόεδρος της Make Love Not Scars, πιστεύει ότι πρόκειται για χιλιάδες.
Όπως σημειώνει, οι τοπικές κυβερνήσεις δεν αναφέρουν όλα τα περιστατικά. Επιπλέον, ορισμένα θύματα πεθαίνουν προτού ξεκινήσει ποινική έρευνα, ενώ άλλα αποφασίζουν να παραμείνουν με τους βίαιους συντρόφους τους.

«Είχαμε την περίπτωση μιας γυναίκας που δέχθηκε επίθεση από τον σύζυγό της τρεις φορές όμως συνεχίζει να ζει μαζί του».Στόχος του ντεφιλέ, είναι οι γυναίκες που επέζησαν μιας επίθεσης να εμπιστευτούν και πάλι τον εαυτό τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024