Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρυξέλλες: Επεισόδια σε διαδήλωση κατά της δουλείας

Βρυξέλλες: Επεισόδια σε διαδήλωση κατά της δουλείας

Βίαια επεισόδια στις Βρυξέλλες σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα όταν μία μικρή ομάδα διαδηλωτών απομακρύνθηκε από τον κύριο όγκο μιας πορείας κατά της δουλείας στη Λιβύη προκαλώντας – μεταξύ άλλων - σοβαρές φθορές σε εμπορικά καταστήματα.

Βίαια επεισόδια στις Βρυξέλλες σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα όταν μία
μικρή ομάδα διαδηλωτών απομακρύνθηκε από τον κύριο όγκο μιας πορείας
κατά της δουλείας στη Λιβύη προκαλώντας – μεταξύ άλλων – σοβαρές φθορές
σε εμπορικά καταστήματα.

Όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον 20 άνθρωποι προσήχθησαν κοντά στην πλατεία Louise, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο των Βρυξελλών. Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας). Μια ομάδα περίπου 30 ατόμων απομακρύνθηκε από το πλήθος των διαδηλωτών που συμμετείχε σε μια πορεία κατά της δουλείας στη Λιβύη. Κατόπιν φόρεσαν κουκούλες και επιτέθηκαν σε τουλάχιστον 2 καταστήματα.

Ένα περιπολικό της αστυνομίας επίσης βρέθηκε στο στόχαστρο αυτής της ομάδας που επιπλέον άρχισε να εκτοξεύει αντικείμενα εναντίον των αρχών, τόνισαν αξιωματούχοι. Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Λίγο πριν από τις 18.00 τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συνέχιζαν να αναζητούν υπόπτους, ενώ επικρατούσε ηρεμία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, στο σημείο έσπευσαν ένα όχημα εξοπλισμένο με κανόνι νερού και ένα ελικόπτερο.Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που ξεσπούν βίαια επεισόδια στις Βρυξέλλες για διαφορετικούς λόγους.

Διαμάχη για τα μέτρα ασφαλείας

Τα επεισόδια έχουν πυροδοτήσει μια διαμάχη σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα της χώρας και τον τρόπο που η αστυνομία διαχειρίζεται τις μαζικές συγκεντρώσεις. Σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν έγραψε στο Twitter:

«Στις Βρυξέλλες ταραχοποιοί συμπεριφέρθηκαν για μία ακόμη φορά με απαράδεκτο τρόπο. Το κέντρο κρίσης παρακολουθεί την κατάσταση από κοντά μαζί με την αστυνομία».
Σε ένα δεύτερο μήνυμά του ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έχουν «εντολή να σταματούν τις λεηλασίες και να συλλαμβάνουν έναν μέγιστο αριθμό ανθρώπων».
«Μηδενική ανοχή. Η ομοσπονδιακή αστυνομία θα στείλει ενισχύσεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024