Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κάτοικος Βαρκελώνης μέχρι το 2021 ο Μέσι

Κάτοικος Βαρκελώνης μέχρι το 2021 ο Μέσι

Στη Βαρκελώνη θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Λιονέλ Μέσι, καθώς ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Μπαρτσελόνα, η οποία όρισε τη ρήτρα αποδέσμευσης στα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Λιονέλ Μέσι και η Μπαρτσελόνα θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί ως το 2021, καθώς οι δύο πλευρές επισημοποίησαν την ανανέωση της συνεργασίας τους, με την καταλανική ομάδα να ορίζει τη ρήτρα αποδέσμευσης του «ψύλλου» στο αστρονομικό ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, που έφτασε στη Βαρκελώνη σε ηλικία 13 ετών προερχόμενος από τη Νιούελς Ολντ Μπόις και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα στα 16 χρόνια του, στο τέλος του νέου συμβολαίου του θα έχει φορέσει τη φανέλα του συλλόγου για 17 συνεχείς περιόδους.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη συνεργασία τους για δέκατη φορά σε 12 χρόνια! Από αριθμούς στο συμβόλαιο, όμως, ξεχάστε το: ο μόνος δημοσιευμένος είναι η ρήτρα αποδέσμευσης, που από τα 250 εκ. ορίστηκε στα 700 εκ. ευρώ. Μικρότερη από εκείνη του Κριστιάνο Ρονάλντο, υπεραρκετή όμως για να αποθαρρύνει τους σεΐχηδες και κάθε ποδοσφαιρικό νεόπλουτο.

Και αν ο Μέσι δεν έφυγε ως ελεύθερος τώρα, δεν θα φύγει ποτέ. «Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα πριν από 4.788 ημέρες. Έπαιξε 602 αγώνες. Σημείωσε 523 γκολ. Κέρδισε 30 τίτλους. Η ιστορία συνεχίζεται» ανέφερε η Μπαρτσελόνα στο λογαριασμό της στο Twitter. Το 2021, που λήγει το συμβόλαιό του, ο Αργεντινός θα είναι 34 ετών.

Πλέον, δεν απομένει παρά να γίνει αντιληπτό και συνάμα κατανοητό το μέγεθος αυτής της μυθικής ανανέωσης. Αυτή τη στιγμή ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα κερδίσει ο Μέσι, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Αργεντινός σταρ εκτοξεύθηκε μισθολογικά απευθείας στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγές κοντά στο σύλλογο μιλούν για 100 εκατομμύρια ευρώ μεικτά, τα οποία θα ανέρχονταν σε 48 εκατομμύρια «καθαρά». Άλλοι πάλι λένε ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσό που ορίστηκε ως bonus για την υπογραφή (περίπου όπως συνέβη με τον Νεϊμάρ) κι ένας λιγότερο προσοδοφόρος μισθός. Ό,τι κι αν ισχύει, πάντως, η ουσία δεν αλλάζει: το τετραετές συμβόλαιο (2017-2021) του Μέσι θα κοστίσει στην Μπαρτσελόνα περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.

in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024