Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο δήμαρχος του Καράκας ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ισπανία

Ο δήμαρχος του Καράκας ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ισπανία

Ο δήμαρχος του Καράκας Αντόνιο Λεντέσμα ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ισπανία, όπου βρίσκεται από τις 18 Νοεμβρίου, αφού διέφυγε από τη Βενεζουέλα όπου είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ο δήμαρχος του Καράκας Αντόνιο Λεντέσμα ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ισπανία, όπου βρίσκεται από τις 18 Νοεμβρίου, αφού διέφυγε από τη Βενεζουέλα όπου είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο 62χρονος Λεντέσμα, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της αντιπολίτευσης, «ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ισπανία, μετά από τρία χρόνια φυλάκισης και κατ’ οίκον περιορισμού στη χώρα του» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης Ινίγκο Μέντες δε Βίγκο.

Ο Λεντέσμα, ιδρυτής του κόμματος Alianza Bravo Pueblo, έφυγε από τη Βενεζουέλα για την Κολομβία στις 17 Νοεμβρίου και από εκεί ταξίδεψε στην Ισπανία, χώρα όπου ζουν πολλοί αντιφρονούντες.

Είναι δήμαρχος του Καράκας από το 2009, αλλά συνελήφθη και φυλακίστηκε το 2015, αφού κατηγορήθηκε για συνωμοσία κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Παρέμεινε στη φυλακή για δύο μήνες και κατόπιν τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024