Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξω από το υπουργείο Παιδείας οι φυσικοθεραπευτές

Έξω από το υπουργείο Παιδείας οι φυσικοθεραπευτές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα, ο Πανελλήνιος σύλλογος Φυσικοθεραπευτών και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών, μαζί με φοιτητές των τμημάτων φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας, έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα, ο Πανελλήνιος σύλλογος Φυσικοθεραπευτών και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών, μαζί με φοιτητές των τμημάτων φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας, έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, συγκεντρώνονται δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, που αναμένεται να πραγματοποιήσουν επίσης διαμαρτυρία, με αίτημα την άμεση καθιέρωση δίχρονης υποχρεωτικής δημόσιας προσχολικής εκπαίδευσης και αγωγής, καθώς και για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις προτάσεις για συγχώνευση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των ΑΤΕΙ με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι, οι φυσικοθεραπευτές αντιδρούν στην εξίσωση των πτυχίων τους με εκείνα των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης, στην συγχώνευση τμημάτων στο υπό σύσταση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ενώ ζητούν «πανεπιστημιοποίηση» και των υπόλοιπων σχολών φυσικοθεραπείας.

Όπως εξηγεί ο Πέτρος Λυμπερίδης, πρόεδρος του ΠΣΦ, «κανένα κράτος μέλος της ΕΕ δεν χρησιμοποιεί την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2005/36/ΕΚ για να νομιμοποιήσει “δια της πλαγίας οδού” επαγγελματικό δικαίωμα σε αποφοίτους από σχολές, που δεν αποτελούν ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως κάνει η Ελλάδα. Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σέβονται τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα και επίσης σέβονται και τους πολίτες τους».

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024