Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Lamda: Χιλιάδες βιογραφικά ανέργων κάθε ημέρα για το Ελληνικό

Lamda: Χιλιάδες βιογραφικά ανέργων κάθε ημέρα για το Ελληνικό

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο… χθες. Το Ελληνικό δεν είναι απλώς ένα project 7 δισ. ευρώ, είναι ένα εμβληματικό έργο, ένα όραμα. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να επιλύσει τα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά χθες ο επικεφαλής της Lamda.

«Δεν ξέρω αν πρέπει να μιλάμε για δυσαρέσκεια των επενδυτών ή για δυσαρέσκεια των χιλιάδων ανέργων που μας στέλνουν βιογραφικά κάθε μέρα. Μόνον τον Σεπτέμβριο του 2016 όταν η σύμβαση ψηφίστηκε από τη Βουλή, πήραμε 1.500 βιογραφικά μέσα σε δύο μέρες».

Τα λόγια ανήκουν στον Οδυσσέα Αθανασίου, διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, της εταιρείας που ηγείτα του επενδυτικού οχήματος για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου, ο οποίος σε τηλεοπτικές του δηλώσεις χθες, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από τις καθυστερήσεις έναρξης του εργου.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο… χθες. Το Ελληνικό δεν είναι απλώς ένα project 7 δισ. ευρώ, είναι ένα εμβληματικό έργο, ένα όραμα. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να επιλύσει τα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά χθες ο επικεφαλής της Lamda.

Επισήμανε ότι κάθε μέρα που περνάει, καθυστερεί η δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και ανάπτυξης που θα φέρει 1 εκατ. τουρίστες υψηλού επιπέδου τον χρόνο, προσθέτοντας ότι με την έναρξη του έργου θα αυξηθούν θεαματικά οι αξίες των ακινήτων των όμορων δήμων. Και αυτό καθώς, όπως είπε, θα βρίσκονται δίπλα στο μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο διεθνώς, και δίπλα σε ένα από τα πιο σύγχρονα σε υποδομές και περιβαλλοντική ευαισθησία, έργα διεθνώς.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του υπ. Πολιτισμού για τα ύψη των έξι ουρανοξυστών που σχεδιάζει να ανεγείρει η κοινοπραξία στο Ελληνικό, ο κ. Αθανασίου είπε ότι κάθε υψηλό κτίριο ισοδυναμεί με 15 εξαώροφες πολυκατοικίες. Τούτο σημαίνει ότι η κάλυψη καθ’ ύψος, θα αφήσει πολύ περισσότερο ελεύθερο χώρο για την δημιουργία πρασίνου και απρόσκοπτης θέας. Επικαλέστηκε τα παραδείγματα πολλών ευρωπαικών μεγαλουπόλεων λέγοντας ότι η σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι ταυτισμένη με ψηλά κτίρια τοπόσημα, από τη Μαδρίτη ως το Μιλάνο, και από το Λονδίνο έως το Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται ξανά κινητικότητα για να ξεμπλοκάρει το έργο. Την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης, δηλαδή το όργανο όπου συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς όλων των εμπλεκομένων υπουργείων (Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Τουρισμού, Ναυτιλίας, Οικονομικών), με αντικείμενο να προετοιμάσουν την σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος, στο οποίο και θα ενταχθούν το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ), και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του έργου. Εν συνεχεία το ΠΔ θα κατατεθεί προς έγκριση στο ΣτΕ.

Το έργο βρίσκεται στη τελική ευθεία και αναμένεται ως το τέλος του έτους να έχει κατατεθεί και εγκριθεί το ΠΔ για την χωροθέτησή του, ανέφερε προ ημερών και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επενδυτικής κοινοπραξίας, με την έναρξη κατασκευής του έργου θα απασχοληθούν 10.000 εργαζόμενοι και με την πρόοδο των εργασιών, σε περίπου μια πενταετία, σταδιακά θα φθάσουν τους 70.000.

Γιώργος Φιντικάκης

in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024