Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με αφορμή την ολοκλήρωση του 7ου
Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες
την τελετή βράβευσης των επιχειρηματικών ομάδων που διακρίθηκαν.

Ο διαγωνισμός έχοντας καθιερωθεί στη συνείδηση των φοιτητών του Πανεπιστημίου κατάφερε να έχει φέτος ρεκόρ συμμετοχών με 54 ομάδες να έχουν υποβάλει τις επιχειρηματικές τους προτάσεις στην πρώτη φάση του

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Εμμανουήλ Γιακουμάκη και σύντομη παρουσίαση της Στρατηγικής του ΟΠΑ για την Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα. Ακολούθησε παρουσίαση της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ) από την Επιστημονική Υπεύθυνη της ΜοΚΕ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειρήνη Βουδούρη.

Η βράβευση των ομάδων

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν έπαινοι στις 12 ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού. Ακολούθησε η ανακοίνωση και η βράβευση των νικητριών ομάδων.
Το 1ο Βραβείο Επιχειρηματικής Ιδέας έλαβαν οι Εύη Φρερή, Γεώργιος Στέγγος, και Άκης Μαρούταςγια την «Cyclefi», μια online πλατφόρμα παρακολούθησης, ιχνηλασίας, ανίχνευσης και καταγραφής της ανακύκλωσης που πραγματοποιούν οι πολίτες.

Το 2ο Βραβείο Επιχειρηματικής Ιδέας έλαβαν οι Αικατερίνη Καλλίνη, Δημήτριος Κοντοπίδης, και ΦραντζέσκαΣωτάκηγια την «Ηumane», μια κοινωνική επιχείρηση ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Το 3ο Βραβείο Επιχειρηματικής Ιδέας έλαβαν τρείς ομάδες: α) οιΕυτυχία – Παναγιώτα Μακριδάκη, Αθανάσιος Παράσχος, και Ολυμπία Κόκκαγια την «supermarketnow» που επιτρέπει στους καταναλωτές να παραγγείλουν οnline από supermarkets της επιλογής τους και να παραλάβουν τις αγορές τους στο χρόνο και στον τόπο που εκείνοι επιθυμούν, β) οι Κωνσταντίνος Κοπανίδης, Σωκράτης Χαρίσης, Γεώργιος Μετάκος, Αθανασία Νικολαΐδου, και Αλκιβιάδης Πετρόχειλος για την «Fably», μια πλατφόρμα ανάγνωσης και συγγραφής μικρών ιστοριών, και γ) οι Εμμανουήλ Παπαδάκης, Νικόλαος Χρυσανθόπουλος, Μαρία Παπαθανασίου, και Μαρίνα Fedorova για την «GreenPharm-I» που αφορά στην αξιολόγηση και βελτίωση των φαρμακευτικών διεργασιών σε όλα τα στάδιαανάπτυξης φαρμακευτικών και (βιο)χημικών προϊόντων.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να γνωριστούν με τις 12 ομάδες που προκρίθηκαν στην τελευταία φάση του 7ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας του ΟΠΑ στην έκθεση που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό στον χώρο του ACEin.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας