Πλην των επίσημων και… ημιεπίσημων teaser και διαρροών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με πτυχές του νέου SUV της Lamborghini, όσο πλησιάζει η πρεμιέρα του η οποία έχει καθοριστεί για τις 4 Δεκεμβρίου, οι διαρροές αφορούν τα στοιχεία εκείνα που θα κατατάξουν το Urus ως αυθεντική Lamborghini.

Έτσι, η ισχύς των 650 ίππων που έχει ανακοινωθεί θα προκύψει από ένα biturbo V8 των 4,0 λίτρων ο οποίος αποτελεί μια τροποποιημένη εκδοχή κινητήρα της Audi. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με αυτόματο οκτώ σχέσεων κιβώτιο της ZF το οποίο θα πλαισιώνεται και από σύστημα διαχείρισης ροπής, πρωτιά για την Lamborghini.

H κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ τα teaser που έχουν προηγηθεί αφήνουν να εννοηθεί ότι με την συμβολή των νέων προγραμμάτων οδήγησης που μεταβάλλουν τις ρυθμίσεις της ανάρτησης, την απόκριση του κινητήρα και του συστήματος διεύθυνσης, το Urus θα εγγυάται μέγιστη πρόσφυση σε οποιοδήποτε τερέν.

Σε επίπεδο αμιγών επιδόσεων το Urus αναμένεται να απαιτεί περίπου 3,5 δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωση του sprint από 0-100 χλμ./ώρα, ενώ σε ό,τι αφορά την μέγιστη ταχύτητα αυτή αναμένεται να διαμορφωθεί σε 300 χλμ./ώρα, μεγέθη διόλου ευκαταφρόνητα με δεδομένο το συνολικό βάρος, των 2.154 κιλών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά επισήμως ή πλαγίως το Urus θα διαθέτει τα μεγαλύτερα φρένα που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής διαθέτοντας κεραμικά δισκόφρενα διαμέτρου 439,4 χιλιοστών με δεκαπίστονες δαγκάνες στον μπροστινό άξονα και 370 χιλιοστών με τετραπίστονες δαγκάνες στον πίσω.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο