Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lamborghini Urus 2018: Η γυμνή αλήθεια των αριθμών

Lamborghini Urus 2018: Η γυμνή αλήθεια των αριθμών

Το ιταλικό SUV μέσα από μια σειρά διαρροών δίνει το στίγμα των εκρηκτικών επιδόσεων που υπόσχεται να προσφέρει.

Πλην των επίσημων και… ημιεπίσημων teaser και διαρροών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με πτυχές του νέου SUV της Lamborghini, όσο πλησιάζει η πρεμιέρα του η οποία έχει καθοριστεί για τις 4 Δεκεμβρίου, οι διαρροές αφορούν τα στοιχεία εκείνα που θα κατατάξουν το Urus ως αυθεντική Lamborghini.

Έτσι, η ισχύς των 650 ίππων που έχει ανακοινωθεί θα προκύψει από ένα biturbo V8 των 4,0 λίτρων ο οποίος αποτελεί μια τροποποιημένη εκδοχή κινητήρα της Audi. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με αυτόματο οκτώ σχέσεων κιβώτιο της ZF το οποίο θα πλαισιώνεται και από σύστημα διαχείρισης ροπής, πρωτιά για την Lamborghini.

H κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ τα teaser που έχουν προηγηθεί αφήνουν να εννοηθεί ότι με την συμβολή των νέων προγραμμάτων οδήγησης που μεταβάλλουν τις ρυθμίσεις της ανάρτησης, την απόκριση του κινητήρα και του συστήματος διεύθυνσης, το Urus θα εγγυάται μέγιστη πρόσφυση σε οποιοδήποτε τερέν.

Σε επίπεδο αμιγών επιδόσεων το Urus αναμένεται να απαιτεί περίπου 3,5 δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωση του sprint από 0-100 χλμ./ώρα, ενώ σε ό,τι αφορά την μέγιστη ταχύτητα αυτή αναμένεται να διαμορφωθεί σε 300 χλμ./ώρα, μεγέθη διόλου ευκαταφρόνητα με δεδομένο το συνολικό βάρος, των 2.154 κιλών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά επισήμως ή πλαγίως το Urus θα διαθέτει τα μεγαλύτερα φρένα που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής διαθέτοντας κεραμικά δισκόφρενα διαμέτρου 439,4 χιλιοστών με δεκαπίστονες δαγκάνες στον μπροστινό άξονα και 370 χιλιοστών με τετραπίστονες δαγκάνες στον πίσω.

auto.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024