Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Infiniti QX50 2018: Οδηγώντας τις εξελίξεις στους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Infiniti QX50 2018: Οδηγώντας τις εξελίξεις στους κινητήρες εσωτερικής καύσης

H νέα γενιά του QX50, αξιώνει και μια πρωτιά για τον όμιλο Nissan καθώς εξοπλίζεται με κινητήρα τεχνολογίας μεταβλητής συμπίεσης, σύστημα το οποίο εντάσσεται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής.

Μπορεί η Infiniti να μην δραστηριοποιείται πλέον στην εγχώρια αγορά, ωστόσο το νέο QX50 το οποίο θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνισή του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στην έκθεση του Los Angeles έχει μια ξεχωριστή σημασία ως μοντέλο, καθώς στην αθέατη πλευρά του βρίσκεται ένας νέας τεχνολογίας κινητήρας της Nissan, ο οποίος αποτελεί πρωτιά για τα αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής και μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη σε ό,τι αφορά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η καινοτομία του VC-T (Variable Compression Turbo), όπως ονομάζεται, έγκειται στην παρουσία συστήματος μεταβλητής συμπίεσης το οποίο μεταβάλλοντας τη διαδρομή των εμβόλων και κατ΄επέκταση τη συμπίεση στο θάλαμο καύσης, προσφέρει κατά 27% μειωμένη κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο turbo κινητήρα βενζίνης εσωτερικής καύσης με αντίστοιχη χωρητικότητα, η οποία στην περίπτωση του QX50 διαμορφώνεται σε 2,0 λίτρα.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι το με τη συνδρομή του εν λόγω συστήματος ο λόγος συμπίεσης μπορεί να ποικίλλει από 8:1 έως 14:1 αναλόγως τις απαιτήσεις και τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο οδηγός.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του νέου κινητήρα όπως αυτός εμφανίζεται στο QX50, προσφέρει ισχύ 270 ίππων και 380 Nm ροπής ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι κατά 35% αποδοτικότερος σε σχέση με τον V6 που αντικαθιστά.

Το σύνολο συμπληρώνεται στο QX50 από κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων ενώ σε επίπεδο επιδόσεων, το ιαπωνικό SUV επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,3 δευτερόλεπτα με την μέγιστη ταχύτητά του να διαμορφώνεται σε 230 χλμ./ώρα.

Πέραν από την νέα τεχνολογία κινητήρα, νέο το QX50 χάρη στη νέα του και πιο ελκυστική σχεδίαση έχει να επιδείξει μικρότερη αεροδυναμική αντίσταση κατά 6%. Παράλληλα, ενισχυμένη είναι και η στρεπτική ακαμψία του πλαισίου η οποία έχει αυξηθεί κατά 23%.

Επίσης, το μοντέλο της Infiniti εφοδιάζεται με το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης της Nissan, το οικείο ProPilot Assist, το οποίο αναλαμβάνει τον έλεγχο ορισμένων λειτουργιών σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμων.

auto.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024