Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με παραίτηση φέρεται να απείλησε ο Μάρτιν Σουλτς

Με παραίτηση φέρεται να απείλησε ο Μάρτιν Σουλτς

Στα ύψη βρίσκεται η αγωνία για το πολιτικό μέλλον της Γερμανίας, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις μετά τη συνάντηση του επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς με τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Όπως όλα δείχνουν, αποκλείει το σενάριο σύμπλευσης με τους Χριστιανοδημοκράτες του CDU.

Στα ύψη βρίσκεται η αγωνία για το πολιτικό μέλλον της Γερμανίας, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις μετά τη συνάντηση του επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς με τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Όπως όλα δείχνουν, αποκλείει το σενάριο σύμπλευσης με τους Χριστιανοδημοκράτες του CDU.

Με παραίτηση φέρεται να απείλησε ο αρχηγός των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών λόγω των διαφωνιών που έχουν προκύψει για τους χειρισμούς του μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τον συνασπισμό «Τζαμάικα». Ο Σουλτς από το βράδυ κιόλας των αποτελεσμάτων των γερμανικών εκλογών εξαπέλυσε πυρά ενάντια στην πολιτική της Μέρκελ, καταλογίζοντάς της έλλειψη εμπιστοσύνης από την οποία διακατέχονται ευρωπαίοι πολίτες.

Ο επικεφαλής του SPD δέχεται πιέσεις τόσο από μέλη του κόμματός του όσο και από τον γερμανό πρόεδρο για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με την Άνγκελα Μέρκελ. Εκείνος, ωστόσο, δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις πολιτικές αυτές φωνές.

Το περιοδικό Focus, επικαλούμενο ανταποκριτή του περιοδικού Economist, αναφέρει ότι στους πολιτικούς κύκλους του Βερολίνου κυκλοφορεί εδώ και λίγη ώρα η φήμη ότι ο κ. Σουλτς, μιλώντας νωρίτερα σε στενό κύκλο ηγετικών στελεχών του κόμματός του, απείλησε με παραίτηση.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο αρχηγός του CSU,Χορστ Ζεεχόφερ. Διαψεύσθηκαν οι φήμες ότι επρόκειτο να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία της Βαυαρίας.

Θρίλερ επικρατεί τα τελευταία 24ωρα σχετικά με το σενάριο διεξαγωγής νέων εκλογών, με την νεολαία του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ να θέτει θέμα αποχώρησής της και τα γερμανικά μέσα να παρομοιάζουν την κατάσταση με την αβεβαιότητα που επικρατούσε στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης.

Πρώτο θύμα της πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί στο Βερολίνο φέρεται να είναι η μεταρρυθμιστική πολιτική εντός της Ευρωζώνης, για την οποία έχει ασκηθεί πίεση στη γερμανική κυβέρνηση, με τη Γαλλία να εμφανίζεται μπροστάρης της συγκεκριμένης πολιτικής.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει κρύψει τη φιλοδοξία του για σχεδιασμό νέας αρχιτεκτονικής στην Ευρωζώνη.

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας φάσης στην οποία συζητάμε για το πώς θα ενισχύσουμε την ΕΕ, οπότε ένας εταίρος όπως η Γερμανία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο» δήλωσε, από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας.

Αγωνία επικρατεί για το ελληνικό ζήτημα, με το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους να προσκρούει σε ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα.

Εμφανής είναι πάντως η ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να εκφράζουν φόβο για στροφή Μέρκελ προς πιο ακροδεξιές πολιτικές.

Το FDP έχει διαμηνύσει ότι δεν θα αποκλείσει συνομιλίες με τους συντηρητικούς του CDU, ενώ οι Πράσινοι δηλώνουν ότι θα συνεργαστούν με τους Χριστιανοδημοκράτες μόνο εάν παρουσιάσουν νέο πακέτο μέτρων.


Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024