Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Το βραβείο ανήκει στον ελληνικό λαό

Τσίπρας: Το βραβείο ανήκει στον ελληνικό λαό

«Το βραβείο ανήκει στον ελληνικό λαό και εγώ το παραλαμβάνω στο όνομά του» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη βράβευσή του στη Γαλλία από την επιθεώρηση Politique Internationale.

«Το βραβείο ανήκει στον ελληνικό λαό και εγώ το παραλαμβάνω στο όνομά
του» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη βράβευσή του
στη Γαλλία από την επιθεώρηση Politique Internationale.

Αμέσως μετά την παραλαβή του βραβείου πολιτικού σθένους, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι από τον λαό μας και τη δική του ιστορική εμπειρία και ωριμότητα αντλούμε το θάρρος και την αντοχή να στεκόμαστε όρθιοι στο λυκόφως της μεγάλης δοκιμασίας της τελευταίας επταετίας.
«Προσπαθώ ως Πρωθυπουργός, να έχω ως πυξίδα το συμφέρον της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, μπροστά στο οποίο αδιαφορώ για τον πρόσκαιρο προσωπικό έπαινο ή για το πολιτικό και κομματικό κόστος των επιλογών μου», τόνισε.

Οι δοκιμασίες

Οι δοκιμασίες ιδιαίτερα στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησής μας, ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Γενάρη και του Σεπτέμβρη του 2015, ήταν μεγάλες, ανέφερε ο κ.Τσίπρας για να προσθέσει πως ακόμη και σήμερα αισθάνεται σαν το μυθικό Οδυσσέα που δέθηκε στο κατάρτι του πλοίου για να μην αντιδράσει στο άκουσμα του τραγουδιού των σειρήνων.

«Και κάπως έτσι προσηλωμένοι στο σχέδιό μας και με σταθερή πυξίδα το συμφέρον των πολλών πορευόμαστε και φέρνουμε σιγά σιγά το πλοίο σε ήρεμα νερά», δήλωσε.

Ακυρώσαμε, είπε, «στην πράξη το σχέδιο της εξώθησης της χώρας σε οργανωμένη ή και σε άτακτη χρεοκοπία.Και με τη στήριξη του λαού μας, δεν καμφθήκαμε. Σταθήκαμε όρθιοι – και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είπαμε όχι σε μια άγονη, αδιέξοδη και καταστροφική περιπέτεια για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Η Ελλάδα έχει ήδη γυρίσει σελίδα.

Αναλάβαμε, τόνισε, «μία μεγάλη ευθύνη , ένα εγχείρημα με δυσκολίες, τις οποίες δεν συνάντησε ίσως καμία άλλη κυβέρνηση στα χρόνια μετά την κατάρρευση της επτάχρονης δικτατορίας το 1974».
Και σε λίγους μήνες, πρόσθεσε, το καλοκαίρι του 18, «οδηγούμε τη χώρα με ασφάλεια έξω από τα Μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία».

Υπεραπόδοση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καταγράφεται δημοσιονομική υπεραπόδοση, επεσήμανε ο πρωθυπουργός και στάθηκε ιδιαίτερη στην διανομή του κοινωνικού μερίσματος. Αναφερόμενος στην πορεία της τρίτης αξιολόγησης, είπε πως τα μηνύματα στις διαπραγματεύσεις είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.
«Δεν υπάρχουν στο τραπέζι παράλογες απαιτήσεις, ούτε τεχνητές καθυστερήσεις. Γιατί όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση ασφαλούς δημοσιονομικής πορείας, με σημαντική αναπτυξιακή δυναμική».

Νέο μοντέλο ανάπτυξης

Χρειαζόμαστε ένα μοντέλο ανάπτυξης, που θα παράγει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Ένα μοντέλο ανάπτυξης, που θα οδηγεί σε αύξηση της απασχόλησης, που θα παράγει θέσεις σταθερής και αξιοπρεπούς εργασίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024