Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Επενδύσεις 95,6 εκατ. για επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου

Θεσσαλονίκη: Επενδύσεις 95,6 εκατ. για επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου

Επενδύσεις ύψους 95,6 εκατ. ευρώ προβλέπει για την περίοδο 2018-2022 το επιχειρησιακό πλάνο της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), προκειμένου να επεκταθεί το δίκτυό της.

Επενδύσεις ύψους 95,6 εκατ. ευρώ προβλέπει για την περίοδο 2018-2022 το επιχειρησιακό πλάνο της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), προκειμένου το δίκτυό της να επεκταθεί περαιτέρω, σε ήδη ενταγμένες σε αυτό και σε νέες περιοχές, όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής της εταρείας, Λεωνίδας Μπακούρας, στη διάρκεια συνάντησης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο διευθυντής Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Μιχάλης Στεργιόπουλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε από τα στελέχη της εταιρείας για τον υψηλό βαθμό κάλυψης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Το μήκος του ανέρχεται ήδη σε 305,3 χιλιόμετρα, καλύπτοντας το 76% του οδικού δικτύου, ενώ μόνο στον Δήμο Θεσσαλονίκης οι συμβάσεις σύνδεσης των καταναλωτών ξεπερνούν τις 110.000 και το 72% του πληθυσμού χρησιμοποιεί φυσικό αέριο.

Από την πλευρά του ο κ. Στεργιόπουλος, τόνισε ότι τα τέλη σύνδεσης έως και το τέλος του 2017 παρέχονται στους καταναλωτές με 100% έκπτωση, για όποιον επιθυμεί να συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου, ενισχύοντας -όπως είπε- σημαντικά το κίνητρο για τους καταναλωτές.

Ο Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε ότι η χρήση του φυσικού αερίου συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης, χάρη στους μειωμένους ρύπους, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών, σε σύγκριση με άλλα εναλλακτικά καύσιμα. Παράλληλα, τόνισε τη συμβολή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την προώθηση,περαιτέρω ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε την άριστη συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κατά τις εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής, με στόχο οι επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο να ελαχιστοποιηθούν με την μικρότερη δυνατή όχληση των καταναλωτών. Αναφέρθηκε επίσης, στη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής για την ενημέρωση των καταναλωτών αναφορικά με τη συντήρηση και λειτουργία των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, σε συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024