Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τελευταίες λεπτομέρειες για το ταξίδι Ερντογάν στην Αθήνα

Τελευταίες λεπτομέρειες για το ταξίδι Ερντογάν στην Αθήνα

Στο επικείμενο ταξίδι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου, ο οποίος τόνισε πως απομένει μόνο η ημερομηνία.

Λεπτομέρειες φαίνεται πως απομένουν να διευθετηθούν για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας «Anadolu».

Ειδικότερα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος επιβεβαίωσε την επίσκεψη Ερντογάν στην ελληνική πρωτεύουσα, σημειώνοντας πως απομένει να καθοριστεί η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί.

«Η επίσκεψη, η ημερομηνία της οποίας μένει να οριστικοποιηθεί θα γίνει τις επόμενες ημέρες και θα βελτιώσει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου, σημειώνοντας πως ο Ερντογάν θα είναι ο πρώτος Τούρκος πρόεδρος που θα επισκεφτεί την Ελλάδα εδώ και 65 χρόνια, όταν είχε έρθει στη χώρα μας ο Τζελάλ Μπαγιάρ.

«Πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι θα αποφέρει σημαντικά οφέλη» συμπλήρωσε, ενώ έκανε αναφορά στις επικείμενες συναντήσεις που θα έχουν οι κ. Τσίπρας και Ερντογάν, στη Διακυβερνητική συνάντηση των δύο πλευρών που θα γίνει τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη καθώς και στα τρία προγραμματισμένα πρότζεκτ ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα έρθει στην Αθήνα ο κ. Ερντογάν, ωστόσο θα είναι η πρώτη φορά που θα το κάνει με την ιδιότητα του προέδρου της γειτονικής χώρας, και όχι με αυτή του πρωθυπουργού, όπως έγινε παλαιότερα.

Θυμίζουμε πως ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου είχε βρεθεί στις αρχές Νοεμβρίου στη χώρα μας, όπου είχε συναντήσεις με υπουργούς, προκειμένου να προετοιμάσει το ταξίδι του Τούρκου προέδρου.

in.gr

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024