Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρειο Αιγαίο: Ακόμα 523 πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά

Βόρειο Αιγαίο: Ακόμα 523 πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά

Συνολικά 523 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου την τελευταία εβδομάδα, από το πρωί της περασμένης Παρασκευής 17 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα Πέμπτη 23 Νοεμβρίου το πρωί.

Συνολικά 523 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου την τελευταία εβδομάδα, από το πρωί της περασμένης Παρασκευής 17 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα Πέμπτη 23 Νοεμβρίου το πρωί.

Η «μερίδα του λέοντος» και συγκεκριμένα 433 από αυτούς, πέρασαν στη Λέσβο, ενώ δυο περιστατικά διαπιστώθηκαν στη Χίο (52 άτομα την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου) και στη Σάμο (38 άτομα σήμερα Πέμπτη το πρωί).

Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 1ης Νοεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν έρθει 2.488 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς 1.743 στη Λέσβο, 596 στη Χίο και 149 στη Λέσβο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τουρκικής ακτοφυλακής, στη διάρκεια επιχειρήσεων τους στο Αιγαίο υπήρξαν αποτρεπτικές επεμβάσεις σε 32 περιστατικά κατά τα οποία επαναπροωθήθηκαν στις Μικρασιατικές ακτές 1.619 πρόσφυγες και μετανάστες.

Παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν στη Λευκάδα

Τον εντοπισμό δεκαπέντε παράτυπων μεταναστών, αλλά και του διακινητή τους, που επιχείρησαν να διαφύγουν στην Ιταλία με ταχύπλοο σκάφος, κατάφεραν τα ξημερώματα, άνδρες του Λιμενικού Σώματος Λευκάδας.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν στη θάλασσα, περίπου πέντε μίλα βορειοδυτικά του νησιού, ενώ η πρόσθεσή τους είχε γίνει αντιληπτή από τους άνδρες του λιμενικού, στην ξηρά, στην περιοχή του Κάστρου, πριν ακόμη επιβιβαστούν στο ταχύπλοο που θα τους μετέφερε στην Ιταλία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Δρακονταειδής, «πρόκειται για δεκαπέντε ενήλικους άνδρες μετανάστες, που δήλωσαν ότι είναι από το Πακιστάν, χωρίς όμως να γίνει ακόμη η πιστοποίησή τους, καθώς δεν έφεραν μαζί τους κάποια έγγραφα».

Οι παράτυποι μετανάστες, που είναι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν σε αίθουσα του Λιμεναρχείου Λευκάδας, όπου και τους δόθηκε βοήθεια από τον Δήμο, με ξηρά τροφή, κουβέρτες και στρώματα, ενώ η αντιπεριφέρεια Λευκάδας τους έχει ήδη τροφοδοτήσει με ζεστά γεύματα.

Ο διακινητής των μεταναστών, όπως διαβεβαίωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λευκάδας, είναι Έλληνας, περίπου πενήντα ετών, συνελήφθη και κρατείται στο Λιμεναρχείο του νησιού, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024