Μακρόν: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το δουλεμπόριο μεταναστών
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε «έγκλημα κατά την ανθρωπότητας» το δουλεμπόριο αφρικανών μεταναστών στη Λιβύη, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε «έγκλημα κατά την ανθρωπότητας» το δουλεμπόριο αφρικανών μεταναστών στη Λιβύη, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
«Πρέπει να μπορέσουμε να πάμε πολύ πιο μακριά για να εξαρθρώσουμε τα δίκτυα» των διακινητών, είπε ο γάλλος πρόεδρος στη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γουινέας Άλφα Κοντέ, ο οποίος ασκεί και την προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης αυτήν την περίοδο.
«Αυτό που συνέβη (στη Λιβύη) είναι σκανδαλώδες (…) είναι απαράδεκτο» είπε από την πλευρά του ο Κοντέ.
Για τον Μακρόν, τα όσα αποκάλυψε το CNN στο ρεπορτάζ του ισοδυναμούν με «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Από τη διακίνηση και το δουλεμπόριο μεταναστών χρηματοδοτούνται «τρομοκρατικά δίκτυα», κατήγγειλε ο γάλλος πρόεδρος. Τα κέρδη φτάνουν τα 30 δισεκατομμύρια σε ετήσια βάση και πλήττονται περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Το 80% των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά.
Ο Μακρόν επιβεβαίωσε την ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν ότι η Γαλλία θα ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθεί το θέμα αυτό.
«Θα επιθυμούσα να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα στον αγώνα κατά των διακινητών που διαπράττουν τέτοια εγκλήματα και να συνεργαστούμε με όλες τις χώρες της περιοχής για να εξαρθρώσουμε τα δίκτυά τους», πρόσθεσε, ζητώντας επίσης να επιβληθούν κυρώσεις που να πλήττουν τους διακινητές.
Την περασμμένη εβδομάδα μεταδόθηκε ένα σοκαριστικό ντοκιμαντέρ από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN που αποκάλυπτε την ύπαρξη «αγοράς σκλάβων» κοντά στην Τρίπολη της Λιβύης.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εξάρχεια: Εκτός κινδύνου ο 50χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι – Αναζητούνται οι δύο δράστες
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442