Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτες διακριτικές αποστάσεις Τσίπρα από Καμμένο

Πρώτες διακριτικές αποστάσεις Τσίπρα από Καμμένο

Διακριτικές αποστάσεις στην υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία κρατά ο πρωθυπουργός ενόψει της συζήτησης στη Βουλή.

Καλύπτει μεν τον Πάνο Καμμένο, αλλά ταυτόχρονα κρατά διακριτικές αποστάσεις. Αυτή είναι η τακτική που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας και επιβεβαιώνεται εν όψει της αυριανής μετωπικής σύγκρουσης με την αντιπολίτευση στη Βουλή, μετά την επίκαιρη ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Επιλέγοντας να πραγματοποιήσει ένα ανεπίσημο ταξίδι αυθημερόν στο Παρίσι, ο Πρωθυπουργός θα αποφύγει εντέχνως να μπει στο κάδρο, κρατώντας τις απαραίτητες για τον ίδιο προσωπικά αποστάσεις από τον συγκυβερνήτη του.

Όμως, την ίδια ώρα, δεν τον «αδειάζει». Αντιθέτως, εξακολουθεί να τον καλύπτει και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, όπως έκανε και κατά τη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα στη Βουλή. Την ίδια γραμμή ακολουθούν όλα τα κυβερνητικά στελέχη, ακόμη κι αν διαφωνούν ή δυσφορούν με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και τους χειρισμούς του.

Έχοντας εισέλθει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε μια οιονεί προεκλογική περίοδο, η οποία ουδείς δύναται να προβλέψει πόσο μακριά μπορεί να είναι, το Μαξίμου δεν έχει λόγο να διαρρήξει τις σχέσεις του με τον κ. Καμμένο. Ούτε, όμως, και να ταυτιστεί μαζί του, δεδομένου ότι οι αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα του υπουργού Άμυνας και τις σκοτεινές συμφωνίες στο Πεντάγωνο είναι καταιγιστικές.

Η επίσημη δικαιολογία του ταξιδιού Τσίπρα στο Παρίσι είναι η διπλή βράβευσή του από τον Δικηγορικό Σύλλογο της γαλλικής πρωτεύουσας (βραβείο δέσμευσης στο ευρωπαϊκό ιδεώδες) και την επιθεώρηση Politique Internationale (βραβείο πολιτικού σθένους). Η εκδήλωση στον Δικηγορικό Σύλλογο τιτλοφορείται μάλιστα «Αλέξης Τσίπρας: Η μάχη μου για τη Δημοκρατία».

Κατά πληροφορίες, μάλιστα, η βράβευση από την επιθεώρηση Politique Internationale ήταν προγραμματισμένη αρχικά για τις 18 Οκτωβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω της επίσκεψης που πραγματοποίησε τότε ο κ. Τσίπρας στις ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στο Παρίσι περιλαμβάνει, επίσης, συναντήσεις με Γάλλους επιχειρηματίες και επενδυτές.

Παρά τις σχετικές φήμες, εξάλλου, παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής εάν ο κ. Τσίπρας θα έχει ολιγόλεπτη, έστω, και ανεπίσημη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του Πρωθυπουργού είναι να «κλειδώσει» επίσημη επίσκεψή του στο Παρίσι στις αρχές του 2018.

in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024